ΑΠΟΨΕΙΣ

Η υπέρβαση του Άρη με τον Μορόν γράφει ιστορία και γεμίζει με περισσότερη αισιοδοξία

Ο Λορέν Μορόν συμφώνησε σε όλα με τον Άρη από χθες και θεωρείται πλέον θέμα χρόνου να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο που θα λήγει το καλοκαίρι του 2027!

Ο Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης, έκαναν μια μεγάλη υπέρβαση που γράφει ιστορία και γεμίζει με αισιοδοξία σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, με βάση την εικόνα που έδειξε μέχρι τώρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1. Ο Άρης φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας (αποχώρησε με μεταγραφή μόνο ο Οντουμπάτζο, από τους θεωρητικά βασικούς) και τον ίδιο προπονητή, τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος βάσει αποτελεσμάτων έχει συνδυάσει την παρουσία του με σημαντικές στιγμές, νίκες και την καλύτερη πορεία των κιτρινόμαυρων.

2. Το καλοκαίρι εάν κάποιος έλεγε ότι θα παρέμεναν ο Φαμπιάνο (έστω κι αν… περιπλανήθηκε για περίπου 1,5 μήνα μέχρι να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης) και κυρίως ο Μορόν, σίγουρα θα τον περνούσαν για υπερβολικά αισιόδοξο και εκτός πραγματικότητας.

3. Επίσης, εάν το καλοκαίρι έλεγε κάποιος -με δεδομένη την απογοήτευση που υπήρχε από την ήττα στο κύπελλο, τη σιγή ασυρμάτου που ακολούθησε και την καθυστερημένη σε κάποιες περιπτώσεις έλευση μεταγραφών- ότι ο Άρης θα διέθετε ίσως το ποιοτικότερο κέντρο της λίγκας (σε κάθε περίπτωση αυτήν την περίοδο το πιο φορμαρισμένο), με την έλευση των Μόντσου, Σιφουέντες και την… απογείωση του Μάνου Γκαρθία, τότε σίγουρα θα τον περνούσαν για ονειροπόλο…

4. Ο Άρης κατάφερε μέσα σε αυτό το κάδρο να πείσει τον Μορόν, τον κορυφαίο επιθετικό του περσινού, αλλά και φετινού πρωταθλήματος να υπογράψει για επιπλέον δυο χρόνια, με ένα ποσό που εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, μπόνους κ.τ.λ., μπορεί να εκτοξεύσει τις ετήσιες απολαβές του μέχρι και στο 1.000.000 ευρώ! Ποσό που σίγουρα γράφει… ιστορία, μια και αυτόματα θα κατατάξει τον Μορόν ως τον πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή του Άρη τουλάχιστον των τελευταίων δέκα χρόνων, ίσως και παραπάνω.

5. Ο Ισπανός φορ έδειξε το καλοκαίρι φανερά επηρεασμένος από τα σενάρια, τις φήμες περί μεταγραφών, ακόμη και βρισκόμενος εν μέσω προτάσεων που δεν τον ικανοποιούσαν και βρέθηκε σε μια δίνη που έπρεπε να διαχειριστεί. Κινδύνεψε να χάσει τον… δρόμο του, όμως στην πορεία κυρίως η… πνευματική του επιστροφή, σε συνδυασμό με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Καρυπίδης την περίπτωσή του εκτός γηπέδων, αλλά και ο Μάντζιος εντός, έφεραν το χάπι εντ. Ο Μορόν αποκατέστησε την… επικοινωνία με τα δίχτυα, άρχισε να μετράει γκολ, ενώ την ίδια ώρα πήρε την απόφαση ότι ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, για την καριέρα του, για όλους.

Όλα αυτά καταγράφουν λοιπόν, μια κατάσταση που δίνει το δικαίωμα – μήνες μετά τα όσα έγιναν τον Μάιο, όταν υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να χάσει ο Άρης τον προσανατολισμό του και να βυθιστεί στην εσωστρέφεια-  να υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τη φετινή πορεία. Το “εξηγούν” οι δυο νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, το επιβεβαιώνει η εικόνα του Άρη με αντίπαλους-παγίδες όπως η Λαμία.

Ο Άρης έδωσε με πράξεις το δικαίωμα στον εαυτό του, στον κόσμο και στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι αυτή η φορά μπορεί να πετύχει πολλά. Βροντοφωνάζει σε όσους ακόμη δεν τον πιστεύουν πως φέτος είναι εδώ και οι στόχοι του δεν περιορίζονται απλώς στην 5η θέση και σε μία πορεία στο Κύπελλο, αλλά σε έναν ρόλο μεγάλου πρωταγωνιστή…

 

To Top