Η «προφητεία» του Μπίλαπς για Γουεμπανιάμα: «Θα διεκδικήσει 10 βραβεία καλύτερου αμυντικού στο ΝΒΑ»!

Ο Τσόνσι Μπίλαπς προέβλεψε πως ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα θα ξεπεράσει τον Ροούντι Γκομπέρ (κατέχει τρία βραβεία καλύτερου αμυντικού στο ΝΒΑ) φτάνοντας τα δέκα βραβεία αμυντικού της χρονιάς

Μια ανάλυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ρούντι Γκομπέρ που έχει κερδίσει τρία βραβεία καλύτερου αμυντικού στο ΝΒΑ και του Βίκτορ Γουεμπανιάμα έκανε ο Τσόνσι Μπίλαπς.

Ο Αμερικανός προπονητής προέβλεψε πως ο Wemby θα ξεπεράσει με έμφαση τον συμπατριώτη του εκτιμώντας πως θα διεκδικήσει τα επόμενα 10 βραβεία κορυφαίου αμυντικού παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ!

Μάλιστα, έσπευσε να αμφισβητήσει την ικανότητα του Γκομπέρ να προσαρμοστεί στις σύγχρονες άμυνες του NBA.

Θεωρεί πως ο Γουεμπανιάμα θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια αμυντικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

«Δεν είναι ο Γκομπέρ, τα επόμενα δέκα βραβεία κορυφαίου αμυντικού στο ΝΒΑ θα πάνε στον Wemby» υποστήριξε ο Τσόνσι Μπίλαπς κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ των δυο Γάλλων σέντερ.

Μπορεί ο Ρούντι Γκομπέρ να έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο του αμυντικού παίκτη της χρονιάς, αλλά θεωρεί ο Αμερικανός προπονητής πως ο 20χρονος Wemby θα είναι βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει σημαντικά το παιχνίδι και τα δύο άκρα του γηπέδου άμυνα και επίθεση.

Στην πρώτη του άλλωστε σεζόν στο ΝΒΑ έχει ήδη επηρεάσει σημαντικά την άμυνα. Με άνοιγμα χεριών που φτάνει στα 2.40 είχε μέσο όρο 3,6 κοψίματα και 1,2 κλεψίματα ανά παιχνίδι, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να προστατεύει το κααλάθι της ομάδας του.

«Είναι σπουδαίος αμυντικός, αλλά δεν είναι τόσο ευέλικτος όσο ο Μπέν Γουάλας , για παράδειγμα», παρατήρησε ο Τσόνσι Μπίλαπς για τον Ρούντι Γκομπέρ, ενώ επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην άμυνα απέναντι σε γρήγορους γκαρντ σε καταστάσεις pick-and-roll.

Αντίθετα, ο Αμερικανός προπονητής βλέπει τον Γουεμπανιάμα ως έναν παίκτη που μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου παιχνιδιού στο NBA, όπου η ευελιξία και η ικανότητα αλλαγής άμυνας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε αναμέτρηση.

«Ο Wemby είναι το είδος του παίκτη που μπορεί να μείνει στο παρκέ σε οποιαδήποτε κατάσταση» εξηγεί ο Μπίλαπς που πιστεύει ότι αυτή η ευελιξία του 20χρονου Γάλλου θα αλλάξει το παιχνίδι και θα είναι ικανό στοιχείο για να οδηγήσει μια ομάδα μακριά στα playoffs του ΝΒΑ.

To Top