Η παρέμβαση του Μαρινάκη στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας: «Ώρα να αποφασίσετε: θέλετε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό ή να είστε δέσμιοι των Σαράκηδων;»

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, όπου καταφέρθηκε εναντίον της ΕΠΟ και των χειρισμών της με αφορμή το θέμα του Άρη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παρίσταται συχνά σε Δ.Σ. της Λίγκας. Και όταν το κάνει πάντα έχει κάτι να πει και να τοποθετηθεί σχετικά. Αυτή τη φορά μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο διοικητικό συμβούλιο της Super League Interwetten, όπου και τοποθετήθηκε για αρκετά θέματα με αφορμή το θέμα του Άρη και τους χειρισμούς της ΕΠΟ.

Ειδικότερα ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ξεκίνησε λέγοντας πως «το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση της αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης δεν αφορά απλά σε μια ομάδα. Στην ουσία αναδεικνύει μια ζοφερή κατάσταση παρακμής που έχει εγκατασταθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διοικεί την ΕΠΟ. Μια πραγματική αλητεία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε επίπεδο προσώπων στην ΕΠΟ: «Τι έχει συμβεί; Ένας τύπος που λέγεται Σαράκης, ο οποίος έπρεπε να έχει φύγει με τις κλωτσιές από την ΕΠΟ όταν ομολόγησε δημοσίως ότι γνωμοδότησε κατά παραγγελία για να παραβιαστεί το Καταστατικό της ΕΠΟ και ο Κανονισμός Αδειοδοτήσης, είναι αυτός που σήμερα αποφασίζει για την Αδειοδότηση των ομάδων, επεξεργάζεται απόρρητα στοιχεία των εταιρειών μας και καθορίζει με τις εισηγήσεις του αν θα παίξουμε Ευρώπη ή όχι, αν θα κάνουμε μεταγραφές, αν θα έχουμε -6 κλπ. Ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη δικαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την παραβίαση του Κανονισμού Αδειοδότησης και αναμένεται η απόφασή της η οποία θα μπορούσε να του κλείσει την πόρτα του ποδοσφαίρου εφ’ όρου ζωής».

Σε σχέση με τον Σαράκη, που βρέθηκε στο προσκήνιο λόγω της υπόθεσης του Άρη, ο κ. Μαρινάκης συνέχισε: «Δηλαδή, ο άνθρωπος που έκανε γνωμοδοτήσεις κατά παραγγελία κατ’ ομολογία του προκειμένου να παρακαμφθεί ο Κανονισμός Αδειοδότησης, είναι τώρα υπεύθυνος για να εξετάσει τους φακέλους όλων μας, να εισηγηθεί αν θα πάρουμε άδεια ή θα κοπούμε, αν θα παίξουμε στην Ευρώπη ή όχι.

Με άλλα λόγια, είναι ο άνθρωπος από τον οποίο εξαρτάται όχι ένας αγώνας, αλλά ολόκληρη η αγωνιστική περίοδος. Ένα τύπος που ομολογεί ότι είναι υποχείριο, ξαναλέω, αντί να πεταχτεί έξω, επιβραβεύτηκε και έγινε προϊστάμενος της αδειοδότησης κρίνοντας το μέλλον όλων μας. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει;

Εμείς θα βάζουμε εκατομμύρια, οι αθλητές μας θα δίνουν τον ιδρώτα τους και θα τα αλλοιώνει ο Σαράκης, ο Φιλιππούσης με τα στημένα οργανογράμματα; Πού νομίζετε ότι θα φτάσει αυτή η ξεφτίλα δηλαδή;

Θα καθόμαστε, εμείς και οι φίλαθλοί μας, να ανεχόμαστε κάθε φορά τα μαγειρέματα και τις αλλοιώσεις σας; Άνθρωποι χωρίς επίπεδο, αμόρφωτοι και απαίδευτοι, που δεν μιλούν καν αγγλικά, θα κρίνουν αν θα παίζουμε στην Ευρώπη;

Παραβατικοί θα διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμείς σαν Λίγκα, αλλά και όσοι θεσμικά σοβαροί υπάρχουν θα μείνουμε θεατές; Δηλαδή η Κυβέρνηση 3 χρόνια τώρα τι κάνει; Κοιμάται και δεν παρεμβαίνει;».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σταμάτησε εκεί όμως: «Δεν αργεί ξέρετε η στιγμή που καμιά δεκαριά σοβαροί που έχουμε απομείνει θα πούμε, «αν θέλετε αυτό το ποδόσφαιρο, παίξτε μόνοι σας». Και μετά να δούμε τι θα απομείνει και ποιος θα βάζει έστω και ένα ευρώ για αυτό το ποδόσφαιρο, με μία Ομοσπονδία περίγελο των πάντων. Είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ: οργή λαού. Μήπως έπρεπε να πάνε στα γραφεία της ΕΠΟ;

Εμείς κλείνουμε συμφωνίες εκατομμυρίων ευρώ για το ρόστερ μας, πληρώνουμε κάθε χρόνο στην ΕΠΟ εκατομμύρια για εισφορές συμβολαίων και μεταγραφών και θα εξαρτάται το μέλλον μας και ο προγραμματισμός μας από δέκα αλητάμπουρες, αμόρφωτους που κάθονται με τα πόδια πάνω στα γραφεία και κουνάνε μαριονέτες τύπου Σαράκη;».

Η αναφορά του Μαρινάκη ήταν και για τον τελικό στον Βόλο με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ: «Θυμόσαστε όλοι την ξεφτίλα με τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο τον Σεπτέμβριο του 2020. Mε τα παλιά ρόστερ ενώ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Φαρσοκωμωδία και κάθε λογής μεθόδευση από την ΕΠΟ για να αλλοιώσουν ένα παιχνίδι.

Τώρα ακούγονται πάλι μεθοδεύσεις να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και άλλες ευφάνταστες γραφικότητες. Που μπορεί να συμβεί αυτό; Σε ποια άλλη Ομοσπονδία;

Γελάνε μαζί τους από το Κατάρ μέχρι την Αμερική. Μας παίρνουν τηλέφωνα ομάδες και ομοσπονδίες. Και γελάνε με την κατάντια της ΕΠΟ. Εδώ πήγανε στο Κατάρ και γεμίζανε φαγητά στις τσέπες τους από τις δεξιώσεις. Και όποτε πηγαίνουν σε αποστολές στο εξωτερικό έχουμε ακούσει ιστορίες να παίρνουν κουβέρτες και μαξιλάρια από τα ξενοδοχεία και φαγητά από τους μπουφέδες. Τόση ξεφτίλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Κι εσείς, η κάθε ομάδα ξεχωριστά αποφασίστε. Θέλετε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό ή θέλετε να είστε δέσμιοι των Σαράκηδων, των Γιαννάκηδων, των Αντωνίου, Δημητρίου και των αφεντικών τους έχοντας αυτό το ποδόσφαιρο».

Ο Μαρινάκης απευθύνθηκε και στο προεδρείο της Λίγκας επισημαίνοντας πως «εδώ είμαστε ιδιοκτήτες και μπορεί στο γήπεδο να είμαστε αντίπαλοι αλλά εδώ όμως πρέπει να είμαστε για να δημιουργούμε. Για να επενδύουμε τα εκατομμύρια μας σε ένα σοβαρό περιβάλλον. Θέλουμε να λύσουμε τρία προβλήματα. Να έχουμε 10 διαιτητές ξένους, ανθρώπους που δεν θα τους ξέρουμε και δεν θα έχουμε καμία σχέση μαζί τους να παίζουν τα παιχνίδια σωστά και τίμια;

Μπορούμε να έχουμε ανθρώπους σοβαρούς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στην αδειοδότηση, ανθρώπους που ξέρουν να διαβάζουν αριθμούς, που μιλάνε γλώσσες, που μπορούν να συνομιλούν απευθείας με την UEFA. Να υπάρχει σοβαρότητα και ισονομία. Και για τους χορηγούς ισχύει το ίδιο. Για να προσελκύσουμε σοβαρούς χορηγούς πρέπει πρωτίστως να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί. Επίσης να δημιουργηθεί αξία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα ταλέντα που υπάρχουν στον τόπο μας, να είναι το ποδόσφαιρο ικανό να αναδείξει τα ταλέντα, να γίνεται καλύτερο και ανταγωνιστικό το άθλημα».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έστειλε και το δικό του ενωτικό μήνυμα: «Και εγώ μπορεί να έχω τις αντιπαραθέσεις μου με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά αυτές είναι για μέσα στο γήπεδο. Εδώ πρέπει να με ηρεμία να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι για το καλό και των μεγάλων και των μικρών».

Πηγή: Gazzetta

 

 

To Top