Η κόπωση ανησυχεί τον Ντεσάμπ για την προετοιμασία της Γαλλίας

Ο Γάλλος προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ ανησυχεί ότι μια γεμάτη σεζόν μπορεί να έχει επηρεάσει τους παίκτες του καθώς προετοιμάζονται για το Euro του επόμενου μήνα.

Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρόκειται να παίξουν με το Λουξεμβούργο και τον Καναδά σε φιλικά στις αρχές του επόμενου μήνα πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στη φάση των ομίλων του Euro 2024 με την Αυστρία στις 17 Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, ακόμη και με κάποιον που είναι σε κορυφαία φόρμα. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος», είπε ο Ντεσάμπ μιλώντας σήμερα (29/5) στους δημοσιογράφους, καθώς μια ομάδα 25 παικτών της Γαλλίας ξεκίνησε προπονήσεις.
«Αλλά ειλικρινά, δεν είμαι μάγος. Δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα με τον διαθέσιμο χρόνο, αν είχαμε τρεις εβδομάδες για προετοιμασία, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την κατάσταση. Αλλά θα προσαρμοστούμε και θα προσπαθήσουμε να τη βελτιώσουμε.»

Η Γαλλία έπαιξε τελευταία φορά τον Μάρτιο, όταν έχασε από τη Γερμανία και κέρδισε τη Χιλή σε φιλικούς αγώνες εντός έδρας:
«Σε αυτή τη συγκέντρωση του Μαρτίου οι παίκτες αντιμετώπιζαν περισσότερη κούραση από ό,τι συνήθως. Αυτό συνδέθηκε με τη διαδοχή των αγώνων», είπε ο Ντεσάμπ.

«Μπορεί να υπάρχει σωματική και ψυχολογική κόπωση εκτός από όλες τις άλλες πτυχές, η φρεσκάδα μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας».

Ωστόσο, ένας παίκτης για τον οποίο δεν ανησυχεί είναι ο αρχηγός του Κιλιάν Μπαπέ:

«Ο Κιλιάν ήταν πάντα μέρος ενός ομαδικού έργου. Προφανώς, έχει ευθύνες στον σύλλογό του, αλλά έχει και ευθύνες εδώ, αν όχι περισσότερες», είπε ο 55χρονος Ντεσάμπ, ο οποίος είπε ότι η Γαλλία θα επιδιώξει να προκριθεί στη φάση των νοκ άουτ κερδίζοντας τους δύο πρώτους αγώνες του 4ου ομίλου εναντίον της Αυστρίας και της Ολλανδίας, για να μειώσει την πίεση ενόψει του τελευταίου αγώνα των ομίλων με την Πολωνία:

«Είμαι θετικός άνθρωπος και με οδηγεί η ιδέα ότι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά σε μια θετική ανταπόκριση», είπε. «Θα γίνουν τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα πάνε όσο το δυνατόν πιο ομαλά».

To Top