Η Κηφισιά το “μομέντουμ”, αλλά η εξάδα περνάει από το Ζηρίνειο για τον Άρη!

Υπό διαφορετικές συνθήκες ένας αγώνας μεταξύ της Κηφισιάς και του Άρη στο Ζηρίνειο, θα αποτελούσε ένα… εύκολο απόγευμα για τους κίτρινους. Σήμερα (17.00) τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Άρης παίζει με πιο “καυτή” ομάδα στην Α1, που μετράει έξι νίκες σε επτά αγώνες, βρίσκεται στην 5η θέση και έχει εμπειρία στο ρόστερ της μεγαλύτερη του Άρη.

Η νεοφώτιστη ομάδα έχει ρεκόρ 8 νίκες και 7 ήττες. Ο Άρης αντιθέτως έχει 6 νίκες και 9 ήττες μέχρι τώρα και προσπαθεί καταρχήν να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις για να μπει στην πρώτη εξάδα στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το σημερινό παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Η Κηφισιά πέρα από τους τρεις πρώην παίκτες του Άρη (Τσαλδάρης, Μπάρλος, Κακιούζης) έχει και τους Λιακόπουλο, Βασίλιεβιτς στην θέση “1” και αυτοί συνθέτουν μια πεντάδα έμπειρων παικτών που ο Άρης δεν διαθέτει. Αν συνυπολογίσει κανείς την ποιοτική τετράδα των ξένων (Κρόκερ, Γκάρετ, Γουντς, Αντεκμπόγιε), αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι το έργο του Άρη σήμερα.

Οι κίτρινοι θα αντιπαρατάξουν την ενέργεια στην άμυνα, το γρήγορο παιχνίδι τους και το καλό επιθετικό ριμπάουντ που έχουν. Όπως εύστοχα είπε ο Μίλαν Μίνιτς, ο Άρης θα προσπαθήσει να ελέγξει το παιχνίδι μέσα από τα ριμπάουντ και το σκορ και αυτό για να συμβεί προϋποθέτει καθαρό μυαλό, ελάχιστα λάθη και συγκέντρωση από το 1’ ως το 40’.

Ο Άρης με νίκη στο Ζηρίνειο μπαίνει και πάλι στο “κόλπο” για μια θέση στην εξάδα, καθώς θα έχει δύο νίκες και με την 5η Κηφισιά και με τον 6ο ΚΑΟΔ. Αν δεν κερδίσει, θα ξαναμπεί σε περιπέτειες, αναλόγως φυσικά και των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.



To Top