Η Εισαγγελία ζητά πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Αντσελότι

Πέντε χρόνια φυλάκιση ζητά η Εισαγγελία για τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε δύο φορολογικά αδικήματα κατά την πρώτη του θητεία ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ 2013 και 2015, όπως αναφέρει η El Mundo.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η Εισαγγελία της επαρχίας της Μαδρίτης είχε ζητήσει τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για την εξαπάτηση των φορολογικών Αρχών με συνολικό ποσό 1.062.079 ευρώ μεταξύ των φορολογικών ετών 2014 (386.361 ευρώ) και 2015 (675.718 ευρώ).

Η Εισαγγελία, στην οποία είχε πρόσβαση η El Mundo, επισημαίνει ότι ο Αντσελότι «ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το σύνολο των εισοδημάτων που απέκτησε. Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση μόνο την αμοιβή για την εργασία του στη Μαδρίτη και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε “απόκρυψη και μη δήλωση” αυτού του εισοδήματος».

Το 2021 ο Αντσελότι πήγε στο δικαστήριο και στη δήλωσή του αναγνώρισε ότι δεν πλήρωσε σωστά τον φόρο για το φορολογικό έτος 2014 λόγω “κακών συμβουλών”. Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε την εκδοχή του τον περασμένο Μάρτιο. «Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015 εξαιτίας μιας δήλωσης. Ο εισαγγελέας πιστεύει ότι ήμουν κάτοικος Ισπανίας και εγώ πιστεύω ότι δεν ήμουν. Πλήρωσα το πρόστιμο και τα χρήματα βρίσκονται στο γραφείο του», δήλωσε ο προπονητής.

To Top