ΑΠΟΨΕΙΣ

Η δύσκολη κλήρωση δίνει στον Άρη τη μεγάλη ευκαιρία για αγωνιστική καθιέρωση και ψυχολογική… απόδραση!

Δύσκολη η χθεσινή κλήρωση του Άρη για το κύπελλο Ελλάδας. Ή καλύτερα, ας κυριολεκτήσουμε: στην πραγματικότητα, δυσκολότερη δεν γινόταν. Αρχικά η ΑΕΚ, και μετά ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός είναι τα εμπόδια που θα χρειαστεί να ξεπεράσει ο Άρης για να φτάσει στον στόχο του. Πιο δύσκολο δεν θα μπορούσε να γίνει. 

Μια κλήρωση που δίνει στους κιτρινόμαυρους τη μεγάλη ευκαιρία να… ξεκολλήσουν από την νοοτροπία των προηγούμενων χρόνων, όλων των χρόνων: “το βάρος στο κύπελλο, είναι ο εύκολος δρόμος για έναν τίτλο, το πρωτάθλημα δεν δίνει προοπτική μεγάλης διάκρισης” κ.ο.κ. Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το οποίο αποπροσανατόλισε την ομάδα.

Προς Θεού, δεν λέει κανείς ότι το Κύπελλο δεν είναι στόχος. Φυσικά και είναι, αλλά όχι ο μοναδικός. Όσο δύσκολο είναι όμως να φτάσει στον τελικό, το ίδιο ισχύει και για την τετράδα – ή γιατί όχι και παραπάνω, όπως έδειξε ο ίδιος ο Άρης στα δυο νικηφόρα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διαχωρισμού των διοργανώσεων, δεν πρέπει να υπάρχει.

Ο Άρης βρίσκεται σε μια κατάσταση που του επιτρέπει να… αποδράσει αγωνιστικά από τη λογική διαχείρισης των αγώνων, αλλά κυρίως και… ψυχολογικά, να απενοχοποιήσει την κατάκτηση του κυπέλλου, να την κάνει ευκαιρία, πρόκληση, καταμέτρηση δυνάμεων. Και φυσικά να κερδίσει την καθιέρωση με διεκδίκηση τίτλων και φυσικά την κατάκτηση τους.

Πέρσι, μπήκε στο… τούνελ της προσμονής του ενός αγώνα, του τελικού για σχεδόν τρεις μήνες και χάθηκε μέσα σε αυτό. Ή καλύτερα βυθίστηκε στη διαχείριση της μεγάλης πίεσης, έχασε την ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή του και έκλεισε αποτυχημένα τη σεζόν.

Φέτος, ο Άρης γνωρίζει πολύ καλά ότι σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να πάρει το καλύτερο, τη νίκη και την επιτυχία, χωρίς να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, τη μία ή την άλλη διοργάνωση. Γνωρίζει ότι πρέπει να νικήσει την Λαμία και την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα, για να μείνει στην κορυφή, όπως έκανε χωρίς φόβο και με πάθος στα ντέρμπι.. Και φυσικά γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ, όταν έρθει στην ώρα του. Όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα, το ίδιο πάθος και με μεγάλη ανταγωνιστικότητα.

Άλλωστε, οι μεγάλες διακρίσεις, αυτές που κάνουν μια ομάδα να λέγεται και να είναι μεγάλη έρχονται μέσα από τα δύσκολα!

 

To Top