Η αποζημίωση μαμούθ του Μουρίνιο προβληματίζει τον Αμπράμοβιτς

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα πρέπει να εισπράξει μία αποζημίωση μαμούθ σε περίπτωση που απολυθεί από την Τσέλσι, με συνέπεια να κάνουν πίσω οι διοικούντες.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα γίνει πιο πλούσιος από ποτέ σε περίπτωση που αποφασίσει να τον απολύσει εξαιτίας της κάκιστης φετινής πορείας του συλλόγου.

Η Daily Mail αποκαλύπτει ότι εάν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση, θα χρειαστεί να καταβάλει όλο το ποσό που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Πορτογάλου για τα επόμενα  τέσσερα χρόνια.

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μουρίνιο έγινε στο τέλος της περσινής σεζόν κι ενώ οι “μπλε” όδευαν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και ουδείς μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια, με συνέπεια να μην τοποθετηθούν ρήτρες αποδέσμευσης.

Ως εκ τούτου, ο 52χρονος προπονητής που έχει λαμβάνει 17.700.000 ευρώ για κάθε σεζόν συνεργασίας με τους Λονδρέζους μέχρι το 2019, έχει δικαίωμα να απαιτήσει όλο το υπόλοιπο του συμβολαίου του εφόσον απολυθεί, ήτοι ένα ποσό που αγγίζει τα 55.000.000 ευρώ!

Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη κορυφής που είναι προγραμματισμένη (αλλά όχι έκτακτη) για την Τετάρτη και η οποία αφορά κατά πρώτο λόγο τον Ρώσο ιδιοκτήτη του συλλόγου, τον πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου Μπρους Μπακ, τους διευθυντές Γιουτζίν Τένενμπαουμ και Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα και τον τεχνικό διευθυντή Μάικλ Εμενάλο.

Ο Μουρίνιο παρευρέθηκε κανονικά στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Κόμπαμ το πρωί της Τετάρτης για να αναλάβει το πρόγραμμα της Τσέλσι, ωστόσο οι διοικούντες καλούνται να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσει στο ίδιο πόστο και την Πέμπτη.

Η πρόσληψή του το καλοκαίρι του 2013 αποτέλεσε μία πολύ δύσκολη απόφαση, με ψήφους 3-2 υπέρ του Πορτογάλου, με συνέπεια κάτι αντίστοιχο να αναμένεται και τώρα.

Η προηγούμενη αποζημίωση

Σε περίπτωση που η ψηφοφορία οδηγήσει στην απόλυση του Special One, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Αμπράμοβιτς βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απαλλαχθεί από τον Μουρίνιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2007, η Τσέλσι κατέβαλε αποζημίωση στον Πορτογάλο και το προπονητικό επιτελείο του ύψους 22.000.000 ευρώ, με τον Αμπράμοβιτς μερικούς μήνες αργότερα να κάνει δώρο στον Μουρίνιο μία Ferrari για να τον ευχαριστήσει για τη δουλειά του στα πρώτα τρία χρόνια παραμονής στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Ακόμα και σήμερα, ο Αμπράμοβιτς δείχνει να στηρίζει τον Μουρίνιο στην ανοιχτή κόντρα του με τους ποδοσφαιριστές, όπως και το εκτελεστικό συμβούλιο της ομάδας, που στην προηγούμενη σύσκεψή του τέθηκε κατά της απόλυσης.

Η ήττα της Τσέλσι από την πρωτοπόρο Λέστερ το βράδυ της Δευτέρας με 2-1 έφερε την ομάδα μόλις έναν πόντο πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη και το σενάριο να γίνει η πρώτη πρωταθλήτρια Αγγλίας που υποβιβάζεται μόνο απίθανο δεν είναι πλέον.

Πηγή: contra.gr

2
To Top