Ηταν μια χρονιά, εκ προοιμίου δύσκολη. Ο Αρης, καλούνταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, χωρίς αδειοδότηση, με άδεια ταμεία, προσωρινή διοίκηση η οποία προέκυψε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και με ελάχιστους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ… Χάος!
Οι προβλέψεις για το μέλλον δυσοίωνες και η ανησυχία του κόσμου να χτυπά κόκκινο, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό των εξελίξεων. Παρά ταύτα η προσπάθεια έπρεπε να γίνει. Και έγινε….
Μια προσπάθεια, η οποία στο διάβα της «ανάλωσε» τρεις διαφορετικές διοικήσεις και έξι διαφορετικούς προπονητές! Αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο, φλερτάροντας, ίσως, με κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ(!) συνολικών αλλαγών κατά τη διάρκειας μίας και μόνο αγωνιστικής περιόδου.
Η αρχή, έγινε, μήνα Ιούνιο, με την ανάληψη των ηνίων της διοίκησης από την προσωρινή επιτροπή των κ.κ. Λαμπριάκου, Κατσιαούνη, Στεφανίδη και τον Αντώνη Ζαμπέτα, ως εναπομείναντα από το προηγούμενο σχήμα του Θανάση Αθανασιάδη, προκειμένου να υφίσταται το δικαίωμα της υπογραφής. Προπονητής προσλαμβάνεται ο Μάκης Κατσαβάκης και η ομάδα αναχωρεί άρον-άρον για την Ιταλία, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της , κοιτάζοντας παράλληλα να συμπληρώσει το αδύναμο (αποτελούμενο από πολλά νέα παιδιά) ρόστερ της.
Το ξεκίνημα είναι προβληματικό, η ομάδα δεν έχει συνοχή, τα αποτελέσματα έρχονται με το σταγονόμετρο και ο Κατσαβάκης φεύγει, μην αντέχοντας την εκ των έσω αμφισβήτηση. Η διοικούσα καλύπτει το κενό με το δίδυμο Πασιαλή-Μπουγιουκλή από τη β΄ ομάδα, ψάχνοντας παράλληλα για έσοδα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα διογκώνονται.
Αγωνιστικά, επέρχεται προσωρινή βελτίωση με σημαντικά αποτελέσματα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ωστόσο το διοικητικό χάσμα βαθαίνει (ανάμεσα στη διοικούσα και την ΚΜΑ). Οι διαφωνίες που προκύπτουν, σχεδόν καθημερινά, ανάμεσα στις δύο πλευρές (με διακύβευμα την προσφυγή στο Πρωτοδικείο), σε συνδυασμό με την κακή πορεία της ομάδας, οδηγούν, σταδιακά, σε αλλαγή τόσο της τεχνικής ηγεσίας, όσο και του σχηματισμού της διοίκησης.
Οι Λαμπριάκος, Στεφανίδης, Κατσιαούνης παραιτούνται, ενώ λίγο αργότερα αποχωρεί και ο Ζαμπέτας, έχοντας όμως προλάβει να φέρει τον Λούκας Αλκαράθ από την Ισπανία, για τη θέση του προπονητή.
Η καινούρια διοίκηση (Πρωτοδικείου, πλέον), υπό τον Γιάννη Ψηφίδη, ρίχνει το βάρος στην υπόθεση υπαγωγής στο άρθρο 99 και στο οικονομικό συμμάζεμα της εταιρίας, όμως αφήνει πίσω το αγωνιστικό. Μετά την ισοπαλία στη Κέρκυρα, ο Αλκαράθ, αποφασίζει (εν πλω) τη φυγή του από την ομάδα. Η διοίκηση δίνει τη σκυτάλη στον Γιάννη Μιχαλήτσο, ερχόμενη για πρώτη φορά σε κόντρα με τους φιλάθλους, οι οποίοι ζητούν την πρόσληψη «κανονικού προπονητή», όπως επισημαίνουν.
Το «ναυάγιο» στη Βέροια αφήνει το στίγμα του. Ολα μοιάζουν να έχουν χαθεί. Το ενδεχόμενο υποβιβασμού στη Football League, είναι πιο ορατό από ποτέ και η αγωνία για το αύριο μεγαλώνει. Εν μέσω γενικής απογοήτευσης, έρχεται ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος καταφέρνει να φέρει ψυχολογική ανάταση, όμως η εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανθρακικό, ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Η διοίκηση Ψηφίδη, ουσιαστικά εκδιώχνεται, με τον Λάμπρο Σκόρδα να αναλαμβάνει τα ηνία στο κρίσιμο φινάλε.
Το 0-1 του Περιστερίου, κόντρα στον Ατρόμητο, με το γκολ του Τάτου, θα μείνει στην ιστορία, καθώς βοηθά τον Αρη να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, καταφέρνοντας στο τέλος την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Μια δύσκολη και περίπλοκη χρονιά, είχε μόλις τελειώσει….
Προπονητές σαν τα… πουκάμισα
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά έξι (!) διαφορετικοί προπονητές πέρασαν από την κιτρινόμαυρη ηλεκτρική καρέκλα. Η αρχή έγινε με τον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος όμως άρχισε να αμφισβητείται πριν καλά-καλά υπογράψει, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, να αναγκαστεί να πει «αντίο». Ακολούθησαν κατά σειρά οι Πασιαλής, Μπουγιουκλής, Αλκαράθ, Μιχαλήτσος, ενώ αυτός που άφησε στο τέλος τη σφραγίδα του ήταν ο Σούλης Παπαδόπουλος, με τον οποίο κίτρινοι κατάφεραν να πάρουν τους βαθμούς που αναζητούσαν, κατορθώνοντας, τελικώς, να παραμείνουν στην κατηγορία.
Τα δάκρυα του Παπαζαχαρία
Η εικόνα της σεζόν, η φωτογραφία της χρονιάς. Ο Νταβίδ Αγκάνθο έχει αποβληθεί στο Περιστέρι και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ξεσπά σε λυγμούς, εκλιπαρώντας τον διαιτητή, Στυλιαρά, να τους αφήσει να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη ζωή τους, εντός γηπέδου. Είναι από τις ελάχιστες φορές που μια τέτοιου είδους αντίδραση, μπορεί να επηρεάσει συμπαίκτες και αντιπάλους. Ο Παπαζαχαρίας, πέτυχε και τα δύο. Ισως γιατί ήταν τόσο αληθινός, όσο και τα δάκρυα που έτρεχαν ποτάμι στα δυό του μάγουλα….
Ο ανερχόμενος Διούδης
Ηταν, το δίχως άλλο, ο ρούκι της σεζόν και όπως φαίνεται η ελπίδα του Αρη για το άμεσο και απώτερο μέλλον. Ηρεμη δύναμη κάτω από τα δοκάρια, έδινε την εντύπωση πως έπαιζε χρόνια. Αυτό που πέτυχε ο Διούδης, καταφέρνοντας να σταθεί όρθιος, τόσο εντός (με τόσο κόσμο «κρεμασμένο στο κεφάλι του»),όσο και εκτός «Βικελίδης», είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Κέρδος για τον ίδιο που έγινε άντρας μέσα σε μια χρονιά, αλλά και για τον Αρη, ο οποίος στο πρόσωπο του Σωκράτη, βλέπει τον τερματοφύλακα του αύριο.
MVP ο… κόσμος !
Στην κατηγορία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετήσει κάποιος τον Νταβίδ Αγκάνθο, ο οποίος με τα 9 γκολ που σημείωσε, κράτησε όρθια την ομάδα, ειδικά στον α΄ γύρο ή τον Ανδρέα Τάτο που έγραψε ιστορία στο Περιστέρι. Σε ότι αφορά τον Ισπανό, η εκκωφαντική του απουσία από τα κρίσιμα τελευταία ματς, σε συνδυασμό με τις άστοχες (έως επικίνδυνες) «εκρήξεις» του, του στερούν το αγαλματίδιο και ίσως του στοιχίσουν και τη θέση του στην ομάδα τη νέα περίοδο. Οσο για τον Τάτο; Και μόνο το ότι δεν φορούσε τη φανέλα του Αρη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τον βγάζει εκτός συναγωνισμού για τον MVP, μιας ολόκληρης χρονιάς.
Τι μένει; Ασφαλώς, ο κόσμος! Λένε ότι οι φίλαθλοι δεν παίζουν μπάλα, όμως στον Αρη της σεζόν που τελείωσε, έπαιξαν και μάλιστα ποικιλοτρόπως. Επομένως, δικαίως τους απονέμουμε το βραβείο του πολυτιμότερου, μόνο και μόνο για τις βροχές που «έφαγαν» σε Κέρκυρα και Τρίπολη. Η δε συμπαράστασή τους στο «Κλ. Βικελίδης», γεμίζοντάς το, προκειμένου να ενισχύσουν όχι τον ευρωπαίο Αρη, αλλά μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, ήταν συγκλονιστική.
H επόμενη μέρα
Εποχή Ηλιάδη, ξανά, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Οι ζυμώσεις που διήρκεσαν αρκετό καιρό, είχαν αποτέλεσμα. Ο παλιός πρόεδρος της ΠΑΕ, επέστρεψε στα κοινά της ομάδας, κέρδισε τις εκλογές από τον Λάμπρο Σκόρδα και εγκαταστάθηκε στα γραφεία της οδού Αλκμήνης. Με τεχνοκρατική αντίληψη και αρκετές χορηγίες παραμάσχαλα, ο Ηλιάδης, φιλοδοξεί να επαναφέρει τον Αρη στον ίσιο δρόμο. Πρώτος του στόχος η οικονομική εξυγίανση, μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99 και η σταδιακή επίτευξη αγωνιστικών επιτυχιών, που τόσο έχουν λείψει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Πηγή: novasports.gr