ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάλυση του Αντώνη Πακαλίδη: Όταν ο Άρης μάθει να απειλεί, θα μπορεί και να απαιτεί

Ένας ακόμη αγώνας με τον Ολυμπιακό όπου ο ΑΡΗΣ ήταν ωσεί παρόν. Λες και το «Καραϊσκάκη» είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφάει όποια προσπάθεια καταβάλλει η ομάδα και την κάνει να φαίνεται ανήμπορη να κάνει τα βασικά. Από την άλλη βέβαια υπάρχει ο αντίπαλος , οποίος είναι πάντα μία ταχύτητα παραπάνω και δημιουργεί άλυτα προβλήματα στον ΑΡΗ.

Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση γι’ αυτή την εμφάνιση των «κίτρινων». Όταν η αλλαγή πάσας στα τρία μέτρα είναι ανέφικτη, όταν δεν υπάρχει τελική, με τον τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ να είναι θεατής του παιχνιδιού, όταν η ανάπτυξη τελειώνει μακριά από την περιοχή του αντιπάλου, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ο αγώνας έγινε για να γίνει, ήταν στο πρόγραμμα.

Όταν ο ΑΡΗΣ αποφασίσει να γίνει ισότιμος αντίπαλος των άλλων, σίγουρα θα πρέπει να είναι επιθετικός, δυναμικός, με παίκτες που μπορούν να σπάνε το pressing, που θα τρέχουν πιο γρήγορα από τους αντιπάλους και θα μπαίνει στο γήπεδο για να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Η «συνταγή Τούμπας» έχει εφαρμογή τελικά μόνο στην Τούμπα. Πουθενά αλλού. Με γκολ από τα αποδυτήρια δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί αυτή η τακτική.

Μπορεί να συνεχίζεται η κουβέντα για τον τελικό , μόνο που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Υποτίθεται ότι η απόδοση πρέπει να γίνεται καλύτερη αλλά με τέτοιες εμφανίσεις τον κόσμο των ζώνουν τα φίδια. Γιατί ο τελικός είναι ένα παιχνίδι σαν αυτό στον Πειραιά.

Δικαίωμα της ομάδας να παίζει κάποιο κακό παιχνίδι, συμβαίνει, όταν γίνεται πάντα με την ίδια ομάδα προβληματίζει.

Η μόνο ευχάριστη στιγμή του αγώνα για τον ΑΡΗ ήταν η απόκρουση του πέναλτι από τον Κουέστα. Τον έστειλε αδιάβαστο  τον εκτελεστή. Όρθιος μπλόκαρε το σουτ. Φυσικά ο Κουέστα ήταν ο καλύτερος της ομάδας. Μάλλον και ο μοναδικός που διακρίθηκε. Από τους υπόλοιπους , ο Μοντόγια κράτησε τη θέση του και είχε θετικές επεμβάσεις. Οι άλλοι συμμετέχοντες στην ενδεκάδα απλώς φόρεσαν την φανέλα και μπήκαν στο γήπεδο. Οι αντίπαλοι τους κατάπιαν. Φάνηκε μεγάλη διαφορά ποιότητας. Ο Σαβέριο προσπάθησε να παίξει το ένα εναντίον ενός κι από κει και πέρα το χάος.

Πάρα πολύ κακό παιχνίδι του ΑΡΗ χωρίς δικαιολογίες. Δεν υπάρχει άγχος, οι απαιτήσεις είναι ελαστικές, οι παίκτες είναι ξεκούραστοι. Το είδαμε και προφανώς δεν θέλουμε να ξαναδούμε αυτό το απαράδεκτο θέαμα.

Επόμενος αγώνας αυτός με τον ΠΑΟ, τον αντίπαλο στον τελικό. Θα γίνει κανένα τρικ για να μην δείξουμε τα μυστικά μας;

To Top