Η ΑΕΚ ζητάει σάλαρι καπ, συνυπέγραψε και ο Άρης- Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποχωρούν από την κεντρική διαχείριση

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν για την ΑΕΚ, εξήγησε πως «οι ομάδες της Stoiximan Basket League πρέπει να παίζουν στα ίσα, με τους ίδιους όρους».

Πρόσθεσε ότι το σάλαρι καπ είναι στη σωστή κατεύθυνση, εξηγώντας σχετικά πως: «Όπως ορίζουμε το χαμηλότατο μπάτζετ, να ορίσουμε και το ανώτερο και με βάση αυτό να γίνει το πρωτάθλημα».

Ο ιδιοκτήτης της «Ένωσης» ζήτησε, λοιπόν, να διοργανωθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2024/25 με σάλαρι καπ, θέτοντας ως ανώτατο μπάτζετ τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα απευθύνθηκε σε εννέα ομάδες της λίγκας, χωρίς να περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας να συγκεντρώνει υπογραφές προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ των ομάδων που υπέγραψαν την επιστολή είναι και ο Άρης, ενώ εφόσον συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές το θέμα θα τεθεί στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ, με την υπόθεση να έχει πολύ… ψωμί.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, οι πέντε ομάδες που έχουν υπογράψει είναι η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Κολοσσός, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας.

Μόλις οι «αιώνιοι» ενημερώθηκαν γι’ αυτή την κίνηση, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα ενημέρωσαν πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σάλαρι καπ, θα αποχωρήσουν από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και θα ψάξουν μεμονωμένα για τηλεοπτική στέγη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το πρωτάθλημα, την ώρα που η διοργανώτρια αρχή ήταν έτοιμη να υπογράψει νέο τηλεοπτικό deal με βελτιωμένους οικονομικούς και εμπορικούς ορους.

To Top