Στον περισσότερο κόσμο είναι γνωστός ως ο νυν πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, ωστόσο ο Άγγελος Μισιρλής είναι επίσης ένας εξαίρετος επαγγελματίας εικονολήπτης με πολύχρονη θητεία στον χώρο.
Με αφορμή και τις δύο ενασχολήσεις του, παραχώρησε συνέντευξη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Αναλυτικά…
“Από τις πρώτες… κάμερες της ιδιωτικής τηλεόρασης στη Β. Ελλάδα και με… χιλιόμετρα σε αποστολές του εξωτερικού ο γνωστός εικονολήπτης, Άγγελος Μισιρλής μιλά στην «Κarfitsa» για την ιδιωτική τηλεόραση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και σχολιάζει ως πρόεδρος της Κοινωνίας των Μελών του Άρη την κατάσταση, που επικρατεί στην ομάδα.
Συνέντευξη στη Μαρία Βλάχου
Η ιδιωτική τηλεόραση τι προσφέρει σήμερα;
Η ιδιωτική τηλεόραση δεν έχει πλέον να προσφέρει τίποτα. Παλιά κάθε ιδιωτικό κανάλι έκανε αποκλειστικά θέματα. Δεν συνεργάζονταν τα κανάλια μεταξύ τους. Θυμάμαι τους δημοσιογράφους όπως την διευθύντριά σας τη Μελίνα την Καραπαναγιωτίδου, να μην πηγαίνουν ποτέ μαζί για θέματα αλλά ο καθένας να ψάχνει το «αποκλειστικό» του. Όχι όπως σήμερα που ο ένας τηλεφωνεί στον άλλον, συνεννοούνται ποια ρεπορτάζ θα “καλύψουν” και ο εικονολήπτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατά απλά το rec. Από τη στιγμή που άρχισε να μοιράζεται η εικόνα και έπαψε να υπάρχει ανταγωνισμός, έπαψε να υπάρχει η καλή ιδιωτική τηλεόραση…
Θεωρείτε ότι στην Αθήνα οι συνάδελφοι έχουν καλύτερη τύχη;
Έχουν περισσότερες δουλειές γιατί στην Αθήνα έχουν την έδρα τους τα ελληνικά και τα περισσότερα ξένα κανάλια. Το κέντρο των αποφάσεων είναι εκεί. Η Θεσσαλονίκη δυστυχώς παραμένει ένα περιφερειακό χωριό και στον χώρο της τηλεόρασης…
Για ποιες συνεργασίες σας έχετε μετανιώσει;
Μέχρι στιγμής όλες οι συνεργασίες που είχα ήταν πολύ καλές. Γνώρισα καλά παιδιά, τεχνικούς και δημοσιογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το μόνο πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει είναι ότι έπρεπε να έχω φύγει πριν από δέκα από την εταιρεία που δούλευα στον Antenna.
Τι έχει αλλάξει σήμερα στο χώρο;
Μετά την οικονομική κρίση, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις τα ιδιωτικά κανάλια ξαναγυρίζουν στα παλιά, στα ενοικιαζόμενα συνεργεία όπως ήταν στη δεκαετία του 90.
Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος σας;
Οι τεχνικοί της τηλεόρασης πάντα είχαμε πρόβλημα με το οικονομικό, τις εργασιακές σχέσεις και στη Β. Ελλάδα με την υλικοτεχνική υποδομή. Βέβαια να πω ότι σαν τους τεχνικούς της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν, μπορούν να κάνουν τα πάντα… Καμία σχέση με τους Ευρωπαίους τεχνικούς και το λέω αυτό από την εμπειρία μου καθώς έχω δουλέψει χρόνια σε τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού και συνεργάζομαι ακόμα.
Το διαδίκτυο δυσκολεύει τη δουλειά;
Ο καθένας έχει μια μικρή κάμερα και ένα κινητό. Όλοι έχουν γίνει εικονολήπτες, όλοι έχουν γίνει δημοσιογράφοι και αυτό που θα μπορούσαμε να παράγουμε και να το πουλήσουμε ως είδηση τώρα «ανεβαίνει» δωρεάν στο διαδίκτυο.
Την Αθήνα την ενδιέφερε ποτέ η Θεσσαλονίκη;
Όχι. Δείτε απλά τι συμβαίνει με τη ΔΕΘ. Πόσοι δημοσιογράφοι έρχονται από την Αθήνα για να την καλύψουν ενώ υπάρχουν εδώ δημοσιογράφοι. Φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στη Παναγία Σουμελά, στη Βέροια ήμασταν μόνο δύο κανάλια, η ΝΕΡΙΤ και η TV 100, όταν άλλα χρόνια δε χωρούσαν τα μικρόφωνα…
Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στον Άρη;
Δυστυχώς, ο Άρης είναι σε τραγική κατάσταση. Πιάσαμε τον πάτο του βαρελιού. Αυτοί που θέλουν να διοικήσουν τον Άρη και σήμερα τον έχουν καταχρεωμένο.
Πως προέκυψαν τα ντοκιμαντέρ;
Τα ντοκιμαντέρ είναι η καψούρα μου. Έχω κάνει ντοκιμαντέρ για το Άγιο όρος, για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Σε δύο μήνες θα βγει στις αίθουσες ένα ντοκιμαντέρ, ασπρόμαυρο, που έχουμε κάνει για Μαντεμοχώρια, ενώ ετοιμάζουμε και ένα για την Αμφίπολη.”.
Πηγή: Κarfitsa.gr