ΗΠΑ – Σερβία 95-91: Γύρισε από την… κόλαση με Κάρι, Εμπίντ και πάει για το χρυσό η Team USA

Οι Αμερικανοί μπορεί να βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 17 από την εκπληκτική Σερβία, αλλά οι Κάρι και Εμπίντ είπαν την τελευταία λέξη για το 95-91 και την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σεζόν, οι Σέρβοι πήγαν να κερδίσουν τους Αμερικανούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004, αλλά δεν υπολόγισαν στις ορέξεις του Στεφ Κάρι και του Τζοέλ Εμπίντ που εμφανίστηκε στο φινάλε. Οι ΗΠΑ έχαναν για 37′ λεπτά από τους Σέρβους, αλλά πέτυχαν την ανατροπή και με το 95-91, τσέκαραν το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στους Γάλλους.

 

Το μυθικό ματς των Σέρβων σταμάτησε πάνω στον σπουδαίο Κάρι, που ολοκλήρωσε με 36 πόντους και 9/14 τρίποντα, ενώ ο Τζοέλ Εμπίντ έγινε διόσκουρός του στο τελευταίο δεκάλεπτο για να συντρίψει την αντίπαλη άμυνα. Το 15/39 με το οποίο ολοκλήρωσαν οι Σέρβοι από το τρίποντο, τελικά δεν ήταν αρκετό, μιας και στο φινάλε οι Όγκνιεν Ντόμπριτς και Βασίλιε Μίτσιτς έχασαν κρίσιμα σουτ για να πιέσουν ακόμα περισσότερο τη Revenge Team του ΛεΜπρόν.

Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91

To Top