Ο Δημήτρης Ηλιάδης έδωσε μέσω του PRESSARIS το στίγμα της υποψηφιότητάς του, δίνοντας διευκρινήσεις για θέματα που ζητούν απαντήσεις. Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της εκλογικής διαδικασίας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης καταθέτει τη δική του διάσταση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.
Το PRESSARIS ζήτησε συνέντευξη και από τον έτερο υποψήφιο για την ΠΑΕ Άρης και σημερινό πρόεδρο της διοίκησης Πρωτοδικείου, Λάμπρου Σκόρδα, αλλά δεν θέλησε να τοποθετηθεί.
Τι σας έκανε να θέλετε να επιστρέψετε στα κοινά της ΠΑΕ Άρης;
«Γιατί αγωνιώ για το μέλλον του Άρη και γιατί αισθάνομαι δυνατός για να βοηθήσω. Η ομάδα πέρασε μία πολύ δύσκολη χρονιά και έχει πολλά ανοικτά μέτωπα τα οποία κάνουν δυσοίωνο το μέλλον της. Σαφώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απʼ ότι πριν ανοίξει ο φάκελος του 99, αλλά θέλει πολύ δουλειά και κυρίως φρέσκο χρήμα ώστε να επιτευχθούν οι συμφωνίες και να μπει η ΠΑΕ στο άρθρο. Οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι του Άρη. Δεν αισθανόμαστε αρειανοσωτήρες γιʼ αυτό και λέμε σʼ όλους τους τόνους ότι εάν υπάρχει καλύτερη λύση θα βοηθήσουμε στη διαδοχή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αφήσουμε την ομάδα στα χέρια ανθρώπων που έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση του κόσμου του Άρη».
Θεωρείται πως ο προεκλογικός αγώνας παίζεται με ίσους όρους;
«Σαφώς και όχι. Από τη μία είναι ο κ. Σκόρδας ο οποίος είναι μέσα στην ΠΑΕ, άρα έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του, ενώ εγώ βρίσκομαι μόνο 15 ημέρες στην Ελλάδα και προσπαθώ να καλύψω την αντικειμενική αδυναμία που έχω για τον λόγο αυτό. Το ευχάριστο είναι ότι η ευρύτερη κοινωνία του Άρη και οι παράγοντες που ξέρουν τη λειτουργία της ΠΑΕ με βοηθούν στην όσο το καλύτερη ενημέρωση μου γιατί τους έχω μιλήσει με ειλικρίνεια και έχουν πειστεί για τις προθέσεις μου».
Ακούγεται πως στην προσπάθειά σας αυτή έχετε κρυφούς συνεργάτες από το πρόσφατο διοικητικό παρελθόν του συλλόγου. Αυτό τουλάχιστον διαρρέεται. Αληθεύει;
«Το είπα ξεκάθαρα ότι δεν θα κρύβουμε τίποτε. Οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που έχουν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο μας. Άτομα ικανά, που έχουν διακριθεί στον χώρο τους και με δυνατότητα να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι φίλοι-χορηγοί οι οποίοι με δημόσια δήλωση επιβεβαίωσαν την υποστήριξη προς την προσπάθεια μου. Στην τρίτη κλίμακα ανήκουν φίλοι μου επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Λος Αντζελες οι οποίοι με ενθάρρυναν να εμπλακώ με την ΠΑΕ γιατί ξέρουν την αγάπη που έχω για την ομάδα και μου υποσχέθηκαν ότι κάτω από ορισμένες προσπάθειες θα είναι κοντά μου στο μέλλον.
Δηλώνω πάντως δημόσια ότι πρόθεση μου είναι να αποκατασταθούν όλοι οι παράγοντες που πρόσφεραν λίγα ή πολλά στην ΠΑΕ και απαξιώθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου «κατάληψης» της ΠΑΕ για ίδια συμφέροντα. Θα λειτουργήσουμε με στόχο τη σύνθεση και όχι η διαίρεση. Ο Άρης δεν είναι μαγαζάκι κανενός. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα και της αξίζει να λάμπει και όχι να βουλιάζει στην εσωστρέφεια και στις λογικές των παρεών».
Ένα σημαντικό ερώτημα για τον κόσμο της ομάδας είναι η φυγή σας στην Αμερική την εποχή που ήσασταν πρόεδρος της ΠΑΕ.
«Δεν έφυγα όταν ήμουν πρόεδρος. Διαπίστωσα ότι υπάρχει παραπληροφόρηση, τεχνηέντως πιστεύω, για το διοικητικό μου και το επιχειρηματικό μου παρελθόν. Από την Ελλάδα έφυγα το 1997 για επαγγελματικούς λόγους, ενώ η διοικητική μου θητεία στον Άρη τελείωσε το καλοκαίρι του 1993. Στον Άρη οι επαγγελματίες παράγοντες που έχουν οργανωμένους μηχανισμούς προκειμένου να ελέγχουν την εξουσία έχουν στήσει εσχάτως έναν μηχανισμό λασπολόγησης μου. Ακολουθούν λάθος μεθόδους και γιʼ αυτό δεν θα πετύχουν τίποτε. Ξέρετε οι μηχανισμοί απαξίωσης έχουν λειτουργήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Απομακρύνθηκαν άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι σε κάθε αγώνα στο Χαριλάου και γιʼ αυτό ο Άρης έφτασε να φλερτάρει με τη Βʼ Εθνική πριν από έναν μήνα».
Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση δηλώσατε δημόσια ότι στόχος είναι η εξαγορά του 51% μετοχών. Η ΚΜΑ θα υπάρχει και θα λειτουργεί υπό αυτές τις την συνθήκες ή όχι;
«Αυτό το είναι το σενάριο Β και θα μπει σε εφαρμογή όταν πλέον η ομάδα μπει οριστικά στο άρθρο 99. Αυτή είναι η πρόθεση μας. Τούτη τη στιγμή όμως υπάρχουν ένα βουνό προβλήματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας τα οποία θα πρέπει να βρουν άμεσα λύση ώστε τη νέα περίοδο ο Άρης να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Και σʼ αυτά τα προβλήματα θα στραφούμε εάν ο κόσμος μας εμπιστευτεί την ομάδα. Μʼ αυτά τα δεδομένα είναι άκαιρο να συζητάμε για το μέλλον της Κοινωνίας η οποία οφείλω να ομολογήσω ότι η διοίκηση της δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά και μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Για εμάς δεν θα αποτελέσει άλλοθι για την πορεία της ομάδας το οικονομικό άνοιγμα. Ο Άρης πάντα θα πρέπει να παλεύει για την Ευρώπη».
Θεωρείται πως τα χρήματα που εξαγγείλατε ότι θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από χορηγίες ύψους 1.4 εκ. Ευρώ αρκούν για να «τρέξει» η ΠΑΕ τις υποχρεώσεις της.
«Αυτό το ποσό είναι το αποτέλεσμα των επαφών που πρόλαβα να κάνω από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στη διοικητική μάχη για την ΠΑΕ και θα προστεθούν στα προβλεπόμενα έσοδα της εταιρείας η οποία θα έχει μαξιλάρι την δική μας οικονομική συμμετοχή. Θα πρέπει οι Αρειανοί να μας έχουν εμπιστοσύνη και να μας δώσουν μία μικρή πίστωση χρόνου. Έχουμε μεγαλόπνοα σχέδια για τον Άρη και δείγματα των προθέσεων θα φανούν σύντομα».
Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει κάποιος Δημήτρη Ηλιάδη και όχι Λάμπρο Σκόρδα;
«Προκειμένου να γυρίσει σελίδα η ομάδα του Άρη. Ο κ. Σκόρδας είναι η προέκταση ενός συστήματος που ταλαιπώρησε τον Άρη και δημιούργησε32 εκ. χρέη. Οδήγησε επί της θητείας του την ομάδα στη Β Εθνική, δεν έχει ίδια κεφάλαια και έρχεται για να διαχειριστεί τα έσοδα. Άρα στη θέση του κ. Σκόρδα θα μπορούσε να είναι ένας από τους χιλιάδες Αρειανούς γιατί υπάρχουν χιλιάδες Αρειανοί με αυτά τα τυπικά χαρακτηριστικά του κ. Σκόρδα.
Ο Άρης δεν έχει ανάγκη από μυαλά και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις αλλά από λεφτά και εμείς έχουμε οικονομικό πλάνο και χορηγούς οι οποίοι μας συμπαραστέκονται.
Ο κ. Σκόρδας έπαιξε και έχασε διοικητικά. Εάν είχε το αίσθημα της αυτοκριτικής θα έπρεπε να κάτσει σπίτι του. Διοικητικοί παράγοντες του επιπέδου του κ. Σκόρδα στην δεκαετία του ʼ80 και του ʼ90 δεν θα έμπαιναν ούτε στα αποδυτήρια του Άρη»