Ζινεντίν Ζιντάν: Η πρώτη επιλογή των Γάλλων για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο

Σε ψηφοφορία της L’Equipe o Zινεντίν Ζιντάν αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των Γάλλων για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουλίου στον ποταμό Σηκουάνα.

Η L’Equipe τη Δευτέρα διενήργησε ψηφοφορία για τον ποιον ή ποια προτιμούν οι Γάλλοι να ανάψει τον βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων, στο τέλος του ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, που άρχισε από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, με τον Στέφανο Ντούσκο να την παραδίδει στη γαλλίδα ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Λορ Μαναντό.

Στην ψηφοφορία δόθηκαν τρεις επιλογές για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, να είναι διάσημος Γάλλος ολυμπιονίκης, γάλλος αστέρας των σπορ ή μια διεθνή προσωπικότητα΄.

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι πήραν μέρος και ψήφισαν τον Ζινεντίν Ζιντάν, που νίκησε στο νήμα τη Μαρί-Ζοσέ Περέκ, τη «γαζέλα από τη Γουαδελούπη», των τριών χρυσών μεταλλίων στα 400μ. στη Βαρκελώνη το 1992 και στα 200μ. και στα 400μ. στην Ατλάντα το 1996.

Ο Ζιντάν έλαβε το 27,6% των ψήφων, ελάχιστα μπροστά από την Περέκ (26,54%)

Αντίθετα επιλογές όπως ο Γιουσέιν Μπολτ, ο Καρλ Λιούις, ο Μάικλ Φελπς ή η Νάντια Κομανέτσι δεν συγκίνησαν τους Γάλλους, έχοντας ποσοστά μικρότερα του 5%.

To Top