ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζητείται αντίδραση! Οι λύσεις για τα αμυντικά κενά, η ανάγκη να γίνει “ομάδα” και τα δυο ντέρμπι – πρόκληση για τον Άρη

Ο Άρης κάνει το “ταμείο” του μετά από την πρώτη τετράδα των αγώνων και η συγκομιδή των πέντε βαθμών δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική.

Για μια ομάδα που θέλει να μπει στην τετράδα και να πρωταγωνιστήσει απέναντι σε αντιπάλους όπως ήταν οι Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, Αστέρας και ΟΦΗ, οι πέντε βαθμοί είναι φτωχοί.

Κι αν στα ματς με Ατρόμητο και Αστέρα, υπήρχαν παράπονα δικαιολογημένα για τα διαιτητικά σφυρίγματα, στην Κρήτη ο Άρης είχε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία, όμως πέταξε τους βαθμούς της νίκης, απόρροια ενός κακού πρώτου μέρους, των ατομικών λαθών και των σημαντικών αμυντικών κενών του.

Ο Άρης δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα ούτε με την μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή, ούτε με την εικόνα του, η οποία παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις. Σίγουρα κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 4η αγωνιστική, όπως και καμία ομάδα δεν θεωρείται πετυχημένη ή αποτυχημένη, μετά από τις πρώτες τέσσερις “στροφές”, όμως ζητούνται λύσεις, αντίδραση ενόψει της συνέχειας και των δυο ντέρμπι – πρόκληση με Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μένοντας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όλοι περίμεναν έναν Άρη μετά τη διακοπή, πιο συμπαγή και αποφασιστικό, με καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, όμως στην πράξη αυτό δεν έγινε. Τόσο τα ατομικά λάθη όπως αυτά των Μοντόγια, Φαμπιάνο και Μπράμπετς κόστισαν, όσο και η γενικότερα προβληματική αμυντική λειτουργία. Ο Άρης σε τέσσερις αγωνιστικές δέχθηκε πέντε γκολ (μόνο με τον Πανσερραϊκό κράτησε το μηδέν, στη μοναδική νίκη του) και γενικά δείχνει αστάθεια και σημαντικό έλλειμμα στην αμυντική του συμπεριφορά.

Είναι ένα σημείο που καλείται να βρει τις λύσεις ο Άκης Μάντζιος απέναντι σε δυο απαιτητικά παιχνίδια όπως αυτά με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου οι κιτρινόμαυροι καλούνται να δείξουν χαρακτήρα, εάν θέλουν να μείνουν σε επαφή με την κορυφή.

Κυρίως φυσικά να γίνει ο Άρης “ομάδα”, όπως τη θέλει και τη φαντάζεται ο προπονητής του από τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι φέτος οι προσθήκες-μεταγραφές ήταν ποιοτικές με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

To Top