Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, ο Πάνος Καμμένος μίλησε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Την Τετάρτη (16/1), λοιπόν, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αναγκάζομαι να ψηφίσω ‘’όχι’’ σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αναγκάζομαι να ψηφίσω ‘’όχι’’ στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σε αυτή τη συμφωνία διαφωνούσα, διαφωνώ και θα διαφωνώ, ακολουθώντας πάγια γραμμή. Με πόνο ψυχής θα κάνω τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας και ζήτησε εκ νέου νέου δημοψήφισμα, όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει για τον Ιούνιο του 2015 για τη συμφωνία με τους δανειστές.
Από εκεί και πέρα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το ότι άλλαξε δυο φόρες κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ για το πότε θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Όπως είπε είχε τη διαβεβαίωση των κυρίων Τσίπρα – Κοτζια τον Ιούνιο ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Στη συνέχεια το Νοέμβριο είχε τη διαβεβαίωση ότι θα έρθει μετά το Μάρτιο.
Επικαλούμενος έγγραφα με προηγούμενες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ σημείωσε ότι αναγνωρίζουν Σλαβομακεδονική ιθαγένεια και σύνθετη ονομασία. «Βόλτα με το κότερο δε σε πάω… Χτυπήσου κάτω… Κάτσε κάτω» δήλωσε δε, σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πιθανότατα τη Σοφία Βούλτεψη) που αντιδρούσε. «Εγώ δεν απειλούμαι από δικαστήρια» ανέφερε. Όταν μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Καράογλου, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη είπε: «Κάντε του αλκοτέστ κ. πρόεδρε» ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε ζητώντας την προστασία του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος διέγραψε από τα πρακτικά την επίμαχη φράση.
Άλλοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο, και τους διέγραψα, και άλλοι που δεν είναι εκλεγμένοι «Μακεδονομάχοι» ο κ. Κουίκ, σε όλο το διαδίκτυο είναι οι ομιλίες του ότι «δεν θα δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας… Η κ. Κουντουρά, η κ. Χρυσοβελώνη δεν μπορούν να παραμείνουν ως υπουργοί σε μια κυβέρνηση στην οποία με εντιμότητα συγκυβερνήσαμε». Ο Πάνος Καμμένος δικαιολόγησε την απόφασή του να μη στηρίξει την πρόταση μομφής της ΝΔ τον Ιούνιο, λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατή η ανατροπή της καθώς δεν συμπληρώνονταν οι απαιτούμενες ψήφοι, ενώ παράλληλα η χώρα δεν θα έβγαινε από το μνημόνιο.
Ο Πάνος Καμμένος επέμεινε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν ήταν έγκυρο, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών στη γείτονα διαφωνούσε.