Ευρωεκλογές 2024: Οι 21 που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Με 21 ευρωβουλευτές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτοί θα προέρχονται από επτά διαφορετικά κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά βουλευτές και συγκεκριμένα, με τη σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων, τους: Γιώργο Αυτιά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φρέντι Μπελέρη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Ελεονώρα Μελέτη, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές και συγκεκριμένα τους Κώστα Αρβανίτη, Νικόλα Φαραντούρη, Νίκο Παππά και Έλενα Κουντουρά.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου, με τον τελευταίο να αφήνει για λίγο εκτός τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Η Ελληνική Λύση δίνει θέση στον Εμμανουήλ Φράγκο, αλλά και στη δεύτερη σε ψήφους Γαλάτω Αλεξανδράκη, ενώ δύο ευρωβουλευτές, τους Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο και Κώστα Παπαδάκη, εκλέγει και το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Αναδιώτης θα εκπροσωπήσει τη Νίκη, η Μαρία Ζαχαριά την Πλεύση Ελευθερίας και η Αφροδίτη Λατινοπούλου τη Φωνή της Λογικής. Ο Νίκος Αναδιώτης θα εκπροσωπήσει τη Νίκη, η Μαρία Ζαχαριά την Πλεύση Ελευθερίας και όπως όλα δείχνουν εκπρόσωπο, την Αφροδίτη Λατινοπούλου, θα έχει και η Φωνή της Λογικής.

Υπάρχει, ωστόσο, σενάριο που θέλει τη Φωνή της Λογικής να μην κερδίζει τελικά έδρα και σε αυτή την περίπτωση η Ελληνική Λύση θα βγάλει και τρίτη υποψήφια που θα είναι η Ευσεβία Κιάγια.

To Top