O αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Π.Α.Ε. Άρης Κώστας Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας, τη χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της Λέσχης, αλλά και τις περιπτώσεις των Παπαστεριανού και Παπαζαχαρία.
Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”
Στο αρχικό του σχόλιο μίλησε για τη συνάντηση μεταξύ των Δ.Σ. της Λέσχης και της Π.Α.Ε.: «Αφορούσε τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με το αγωνιστικό της ομάδας, το διοικητικό και όχι μόνο, όπως κάνουμε πάντα. Στηλιτεύω τις τοποθετήσεις που γίνονται. Είχαμε πει ότι δε θα βγει τίποτα προς τα έξω και περίμενα να υπάρξει μια ευθεία γραμμή».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν η διοίκηση της Π.Α.Ε. έχει αισθανθεί πίεση από αυτήν της Λέσχης το τελευταίο διάστημα: «Έχω αντιληφθεί ότι, τελικά, δε μπορούμε να αποφύγουμε ορισμένα πράγματα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σα να κάνουμε καφενειακές συζητήσεις. Αν θέλουμε να συμβάλουμε στο καλό, θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να κρατάμε μια ίση απόσταση. Αμφισβήτηση δεχόμαστε πάντα. Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα, όταν αυτά συνεδριάζουν, τα υπόλοιπα περιττεύουν».
Για το αν γνώριζαν τι αναλάμβαναν την άνοιξη, επεσήμανε: «Γνωρίζαμε. Διδασκόμαστε από το παρελθόν, αλλά νομίζαμε ότι θα λειτουργούσαμε συναινετικά. Πριν ορισμένα χρόνια όνειρο ήταν να αναλάβει ο κόσμος την ομάδα, τώρα το όνειρο είναι ο επενδυτής».
Για το επενδυτικό ενδιαφέρον και τις χορηγίες: «Ο πρόεδρος είχε δηλώσει ότι είναι κοντά σε επενδυτικό ενδιαφέρον. Ό,τι έχουμε πει το έχουμε πράξει, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο Ηλιάδης δεν έχει πάρει τίποτα πίσω από αυτά που έχει πει για τις χορηγίες. Μπορεί να μην είναι 1.4 εκ., μπορεί να είναι 1 εκ., 900 ή 700 χιλιάδες. Όταν μιλούν τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να υπάρχει εσωτερική διαχείριση. Είμαστε ενόψει ενός μεγάλου αγώνα».
Για την αναφορά περί διάθεσης από κάποιους να δουν τον Άρη στη Γ’ Εθνική, τόνισε: «Έχω ακούσει κι εγώ ότι ένας άνθρωπος μπορεί να θέλει να ρίξει την ομάδα. Ο Ηλιάδης πάλεψε να βάλει τον Άρη στο άρθρο 99 και συνεχίζει για τη βιωσιμότητά της, συνεπώς δε θα μπορούσε να επιδιώκει τη διάλυσή της. Στην εκδίκαση για την υπαγωγή μας, η πρόεδρος ήταν ενημερωμένη για τα πάντα. Η όλη διαχείριση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».
Για την επίθεση των οργανωμένων του Σούπερ 3 εναντίον της Λέσχης: «Η θέση της διοίκησης της Π.Α.Ε. είναι συγκεκριμένη. Η Κ.Μ.Α. αποτελεί το όργανο από το οποίο, μαζί με τον Α.Σ., πήραμε εντολή να διοικήσουμε. Σίγουρα, δε θα ήθελα τη Λέσχη όπως λειτουργεί σήμερα».
Για την Α.Μ.Κ.: «Ο πρόεδρος από την πρώτη γενική συνέλευση, πριν τις εκλογές, δεν έχει σταματήσει να λέει ότι δεν ήρθε για να γίνει διαχειριστής. Έχει γίνει για να ξεκολλήσει το καράβι από τα βράχια, και μετά βλέπουμε. Ούτε νούμερα είπε, ούτε τίποτα».
Για την υπόθεση Παπαστεριανού και Παπαζαχαρία: «Έγιναν πέντε ραντεβού για το συγκεκριμένο ζήτημα, δύο με τους ίδιους και τρεις με τους μάνατζέρ τους. Η απαίτηση της διοίκησης ήταν να εξοφληθούν σε πέντε χρόνια, κάτι που οι παίκτες δε δέχονταν με τίποτα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος έκλεισε μια προφορική συμφωνία. Τους παίρναμε τηλέφωνο και δεν απαντούσε κανείς. Παραμονές του ανοίγματος της διαδικασίας για το άρθρο 99 εστάλη προς αυτούς sms, να έρθουν να υπογράψουν για το καλό του Άρη, να μετουσιωθεί η πρόταση της Π.Α.Ε. σε συμφωνία για αποπληρωμή σε τρία χρόνια. Ήταν οι μόνοι που δεν ήρθαν…».
Για τον περσινό αγωνιστικό κορμό: «Όλα είναι value for money. Όταν τελειώσουμε με το άρθρο 99 θα μιλήσουμε και με νούμερα, αυτό μπορώ να το υποσχεθώ. Δε θέλω να απαξιώσω κανένα, μόνο να βγει η αλήθεια».
Για το αγωνιστικό πρόβλημα του Άρη: «Δεν πάμε καλά, είναι πασιφανές. Προσπαθούμε να αλλάξουμε το κλίμα. Όσα συζητάμε πριν το ματς μπορούν να επηρεάσουν τους παίκτες. Πρέπει να δείξουμε ενότητα και ομοψυχία. Θα είμαστε κοντά, θα τους ενισχύσουμε ψυχολογικά, μ’ αυτούς θα πορευτούμε κι ελπίζουμε στο καλύτερο στη μεταγραφική περίοδο».
Για τα σενάρια περί άρσης του εμπάργκο στις μεταγραφές: «Κάνουμε ενέργειες, ο πρόεδρος προσπαθεί να είναι στα κέντρα αποφάσεων. Μπήκε στην επιτροπή που γνωμοδοτεί, το ζήτημα θα έρθει στο Δ.Σ. της Superleague, και τότε θα αποφασιστεί οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με μια πιθανά άρση του εμπάργκο».