Επόμενος σταθμός για τον Φερνάντο Σάντος η εθνική Αζερμπαϊτζάν

Μετά την Εθνική Ελλάδας, την Πορτογαλία και την Πολωνία, ο Φερνάντο Σάντος συμφώνησε με μία ακόμα ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Μπεσίκτας, θα είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας του Αζερμπαϊτζάν. Ο έμπειρος προπονητής ήρθε σε συμφωνία με τους Αζέρους λίγους μήνες μετά την αποτυχημένη παρουσία του και το διαζύγιο με τη Μπεσίκτας.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρεται: «Ως συνέχεια του θέματος του προπονητή που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της AFFA, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2024, προτάθηκε η υποψηφιότητα του γνωστού Πορτογάλου τεχνικού Φερνάντο Σάντος για τη θέση του προπονητή της εθνικής Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τις συζητήσεις, διαπιστώθηκε η ανάγκη συγκρότησης μιας ισχυρής, ανταγωνιστικής και επιτυχημένης εθνικής ομάδας, καθώς και η ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Από αυτή την άποψη, αποφασίστηκε να διοριστεί ο Φερνάντο Σάντος ως επικεφαλής προπονητής της εθνικής ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια εμπειρία του ως ένας από τους γνωστούς ειδικούς του ποδοσφαίρου στον κόσμο, τις επιτυχίες του κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, συμπεριλαμβανομένου της κατάκτησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την πορτογαλική ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη, αλλά θα καλύψει μια συγκεκριμένη περίοδο, ο Πορτογάλος ειδικός έχει στόχο να σχηματίσει μια ανταγωνιστική ομάδα και να εμφανιστεί με επιτυχία στην προκριματική φάση του EURO 2028».

To Top