Επιστροφή στις νίκες για την Αλβανία (1-0) επί της Γεωργίας

Με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το “2 στα 2” ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Nations League.

Σαφώς την πιο πιο μεγάλη νίκη πέτυχε η Αλβανία στην Τιφλίδα με 1-0 επί της Γεωργίας και τον γκολκίπερ της ΑΕΚ Θωμά Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια της να κάνει ένα μεγάλο ματς, ενώ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (3-1) πέρασε η Σλοβακία από το Μπακού κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Το «τρίποντο» ήταν το δεύτερο για την ομάδα του Σιλβίνιο στον Α’ όμιλο της League B, γεγονός που έφερε (προς το παρόν) τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με Γεωργία, Τσεχία και Αλβανία να έχουν από 6 βαθμούς, με τους Τσέχους να παίζουν σε λίγη ώρα με την ουραγό Ουκρανία, που έχει 3 βαθμούς. Για να συμβεί αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα ο Θωμάς Στρακόσα. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πραγματοποίησε τουλάχιστον τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, τόσο στο 0-0, όσο και μετά το γκολ της ομάδας του με τον Ασλάνι στο 48ο λεπτό. Με τη Γεωργία, που είχε να ηττηθεί εντός έδρας από το Σεπτέμβριο του 2023, πέρασε αλλαγή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σενγκέλια του ΟΦΗ.

Έστω και δύσκολα, η πρωτοπόρος του Α’ ομίλου της League C, Σλοβακία, πέρασε το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν (3-1) του απόλυτου… μηδενός μετά από 4 αγώνες! Πλέον, οι Σλοβάκοι έχουν 10 βαθμούς μετά από 4 ματς (αήττητοι), τρεις περισσότερους από τη Σουηδία που σε λίγη ώρα θα δοκιμαστεί στο Ταλίν απέναντι στην Εσθονία, η οποία μετά από τρία παιχνίδια μετρά μία νίκη και δύο ήττες.

To Top