Το γεγονός ότι υπάρχει νομικό κώλυμα στο να μπορεί ένας δικηγόρος να είναι πρόεδρος σε ανώνυμη εταιρία που ασκεί εμπορικές πράξεις (μέσα σε αυτές και η ΠΑΕ), οδήγησε τον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών Πάνο Στεφανίδη να στείλει επιστολή στο δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για να πάρει τη σχετική άδεια.
Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει αρχικά ότι: “επιθυμώ να φέρω τον τίτλο του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, μετά τις σχετικές διαδικασίες και αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, για ένα διάστημα δυο μηνών, μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές” και διευκρινίζει ότι: “από τη θέση του προέδρου δεν θα έχω καμία εκτελεστική ή διαχειριστική εξουσία ή ιδιότητα, ούτε θα έχω τη δυνατότητα ή το δικαίωμα της υπογραφής”.
Με απλά λόγια εξήγησε ότι επιθυμεί απλά να αποκαλείται πρόεδρος της ΠΑΕ, χωρίς ουσιαστική εξουσία.
Είχε προηγηθεί μια προφορική συζήτηση μεταξύ του Στεφανίδη και του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Νίκου Βαλεργάκη (διετέλεσε πρώτος πρόεδρος στην Λέσχη Φίλων Άρη), ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι ο νόμος είναι σαφής και δεν επιτρέπει σε δικηγόρο να ασκεί τα καθήκοντα και την εξουσία του προέδρου.
Η απάντηση στην επιστολή του δικηγορικού συλλόγου είναι σύμφωνα με πληροφορίες στο παραπάνω πνεύμα δηλαδή: “οι απαγορευτικές διατάξεις είναι σαφείς…” καλώντας να κινηθεί σύμφωνα με την επαγγελματική του συνείδηση.
Επί της ουσίας; Το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή: ο Άρης από αξιώματα, οφίτσια και τίτλους παραγόντων έχει να επιδείξει πλεονάσμα. Το έλλειμα του είναι σε λύσεις που φέρνουν χρήματα και διοικητική σταθερότητα. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα όλου του Άρη.