«Επανάσταση» στην Αγγλία: Οι διαιτητές θα δηλώσουν ποια ομάδα υποστηρίζουν για να ενισχυθεί η διαφάνεια!

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διαφάνεια, οι διαιτητές στην Πρέμιερ Λιγκ θα κληθούν να δηλώσουν ποια ομάδα υποστηρίζουν, ώστε να αποφευχθούν γκρίνιες, παράπονα και αμφιβολίες για τις αποφάσεις τους!

Οι διαιτητές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος βρέθηκαν αρκετές φορές στο στόχαστρο των συλλόγων κατά την περσινή περίοδο με αποκορύφωμα την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Νόρτιγχαμ Φόρεστ μετά την ήττα στο παιχνίδι με την Έβερτον.

Η Φόρεστ στεκόταν σε τρεις φάσεις στις οποίες ζήτησαν πέναλτι, ενώ άφησαν σοβαρές αιχμές για τον VAR του συγκεκριμένου αγώνα, Στούαρτ Άτγουελ, τονίζοντας πως είναι «οπαδός της Λούτον».

Ενόψει, λοιπόν, της σεζόν 2024/25, ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Χάουρντ Γουέμπ, έχει κάνει μια προσπάθεια να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των συλλόγων και των φιλάθλων.

Για παράδειγμα, η Πρέμιερ Λιγκ ελπίζει να μειώσει τον… προβληματισμό για το σύστημα VAR με την κυκλοφορία ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις και εξηγήσεις σχετικά με τις αποφάσεις διαιτησίας και λειτουργίας για κάθε αγώνα.

Επίσης, υπήρξαν αναφορές ότι θα δημοσιοποιηθεί μια λίστα σχετικά με τις… προτιμήσεις των διαιτητών σε ό,τι αφορά τις ομάδες.

Τελικά, κρίθηκε ότι είναι καλύτερο οι διαιτητές να δηλώσουν εσωτερικά στην αρμόδια επιτροπή την ομάδα την οποία υποστηρίζουν, αλλά αυτές οι προτιμήσεις τελικά να μην δημοσιοποιηθούν.

«Θα το αναλύσουμε και θα κάνουμε προσαρμογές στους ορισμούς εάν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων εάν δηλώσετε οπαδός μιας συγκεκριμένης ομάδας. Ή αν έχεετε παίξει σε κάποιο σύλλογο ή αν έχετε προσωπικές σχέσεις με άτομα που εργάζονται στα κλαμπ, επίσης. Θα κάνουμε μια αξιολόγηση για όλα αυτά και θα τα λάβουμε υπόψη κατά τον ορισμό των διαιτητών», εξήγησε ο Γουέμπ στους διαιτητές.

To Top