Επίτιμος πρεσβευτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Λίβερπουλ ο Κλοπ

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να αποχώρησε από τον πάγκο της Λίβερπουλ, ωστόσο ο ίδιος δεν αποστασιοποιείται από τον σύλλογο, με τον Γερμανό τεχνικό να γίνεται ο επίτιμος πρεσβευτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος των “Κόκκινων”.

Ο Γερμανός είναι μακροχρόνιος θαυμαστής του φιλανθρωπικού ιδρύματος της LFC, το οποίο έχει στηρίξει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στο παρελθόν, μιλώντας για το ζωτικής σημασίας έργο που συμβαίνει καθημερινά σε όλη την περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μετά το τελευταίο παιχνίδι του ως τεχνικός της Λίβερπουλ εναντίον της Γουλβς, εκείνος έδωσε στο Ίδρυμα μια σειρά από μοναδικά αντικείμενα που φορούσε και υπέγραφε ο ίδιος για μια δημοπρασία συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία σύλλεξε το απίστευτο ποσό των 40.000 λιρών σε μόλις επτά ημέρες.

Μιλώντας για τον νέο του ρόλο ο Κλοπ δήλωσε: “Το Ίδρυμα LFC Foundation κάνει απίστευτη δουλειά στην κοινότητα, τόσο στην περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ όσο και πέραν αυτής. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που συνεχίζω τη συνεργασία μου μαζί τους και που ονομάζομαι ο πρώτος επίτιμος πρεσβευτής του LFC Foundation. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό τώρα που έχω περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου”.

Ο Μάτ Πάρις, διευθύνων σύμβουλος του LFC Foundation δήλωσε με την σειρά του: “Είμαστε ευτυχείς που ο Γιούργκεν συνεχίζει την υποστήριξή του στο Ίδρυμα ως ο πρώτος επίτιμος πρεσβευτής μας”, σχολίασε.

“Η υποστήριξή του ήταν ανεκτίμητη για εμάς όλα αυτά τα χρόνια και το ότι συνεχίζεται είναι φανταστικό και υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για το Ίδρυμα και το έργο που συνεχίζουμε να επιτελούμε στην περιοχή του Λίβερπουλ. Η αγάπη και το πάθος του Γιούργκεν για την πόλη ήταν ξεκάθαρα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο και μόνο προς όφελός μας μπορεί να είναι η υποστήριξή του και η φωνή του για την προώθηση του έργου που κάνουμε”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια το ίδρυμα έχει προσφέρει περισσότερα από 65 εκατομμύρια λίρες σε οφέλη για την υγεία και έχει συνεισφέρει άμεσα περισσότερα από 16 εκατομμύρια λίρες στην τοπική οικονομία.

To Top