Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εκβίαζε την οικογένεια Σουμάχερ για 15 εκατομμύρια δολάρια

Ένας πρώην φύλακας της οικίας του Μίκαελ Σουμάχερ στην Ελβετία, ονόματι Μάρκους Φ., έκλεψε πληθώρα στοιχείων και φωτογραφιών από τον ιατρικό φάκελο του Γερμανού επτάκις πρωταθλητή και μαζί με τους συνεργούς του εκβίαζε την οικογένειά του ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα – όμως τον πρόλαβαν οι ελβετικές και γερμανικές αρχές.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύεται από το Δεκέμβριο του 2013, όταν συνέβη το ατύχημά του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις – ατύχημα που τον άφησε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το 2014 μεταφέρθηκε στην οικία του στην Ελβετία, όπου η σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ διαμόρφωσε μια ιδιωτική κλινική – προστατεύοντας παράλληλα τον “Σούμι” από οποιαδήποτε κακόβουλη εισβολή στην ιδιωτικότητά του.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, πρόσφατα η οικογένεια Σουμάχερ ανέφερε στις ελβετικές αρχές, την απόπειρα εκβιασμού που δέχθηκε σχετικά με τη δημοσίευση του ιατρικού αρχείου του Μίκαελ Σουμάχερ. Οι ελβετικές αρχές συνεργάστηκαν με τις γερμανικές, και προχώρησαν στις 4 Ιουλίου 2024 στη σύλληψη του Μάρκους Φ., που εργαζόταν ως φύλακας στην οικία της οικογένειας.

Ο Μάρκους Φ. φέρεται να έκλεψε δύο σκληρούς δίσκους που περιλάμβανα 1.500 ιατρικά αρχεία για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ – συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, videos, λίστες φαρμάκων και την πλήρη του ιατρική έκθεση. Εν συνεχεία, φέρεται να εκβίασε την οικογένεια να του παραχωρήσει 15 εκατ. δολάρια, διαφορετικά θα ανέβαζε τα αρχεία στο διαδίκτυο.

Μαζί με τον Μάρκους Φ., οι αρχές της Γερμανίας συνέβαλλαν ως ύποπτους και τον Γιλμάζ Τ. Και τον γιό του, Ντάνιελ Λ. Ο πρώτος φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του Γιλμάζ Τ. για να εκτελέσουν το σχέδιο του εκβιασμού, με αντάλλαγμα μια μικρή προμήθεια.

Ο Γιλμάζ Τ. κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια Σουμάχερ για απαιτήσει τα λύτρα, και παρείχε σημαντικές πληροφορίες από τον ιατρικό φάκελο για να αποδείξει τα λεγόμενά του. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η αστυνομία χρησιμοποίησε “τεχνικά μέσα” για να εντοπίσει τους υπόπτους.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης του Μαΐου, που εκδίκασε στην οικογένεια Σουμάχερ αποζημίωση 200 χιλιάδων ευρώ από γερμανικό περιοδικό που ισχυρίστηκε ότι είχε αποκλειστική συνέντευξη του Μίκαελ, ενώ στην πραγματικότητα είχε συνταχθεί μέσω ΑΙ.

Η κατάσταση της υγείας του “Σούμι” παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, όμως από όσα έχει αφήσει να εννοηθεί η Κορίνα Σουμάχερ συνεχίζεται -με τις πιο προηγμένες ιατρικές μεθόδους- η αργή μάχης ενάντια στις πιθανότητες για τη βελτίωσης της εγκεφαλικής του λειτουργίας.

To Top