Εκτός Top 10 η Σάκκαρη – Παραμένει στο Νο.12 ο Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε τους βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα και σημείωσε μεγάλη πτώση στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι πλέον στο Νο.17 του κόσμου (-8), που είναι η χαμηλότερη θέση της μετά τον Αύγουστο του 2021.

Συνέβαλε, βέβαια, σε αυτό ο τραυματισμός της στον ώμο που την ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο και δεν την έχει αφήσει να ακολουθήσει το κανονικό της πρόγραμμα. Έχασε το Σινσινάτι, στη συνέχεια αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της στο US Open, ενώ δεν πρόλαβε να είναι έτοιμη για Γουαδαλαχάρα και Πεκίνο. Μένει να δούμε σε πόσα τουρνουά θα καταφέρει να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν…

Kατά τα άλλα, η Ίγκα Σβιόντεκ είναι για άλλη μια εβδομάδα στο Νο.1 του κόσμου, αλλά δεν θα παίξει ούτε εκείνη στο China Open, οπότε μάλλον νιώθει πιο έντονη την απειλή της Αρίνα Σαμπαλενκα. Στο Πεκίνο δεν θα αγωνιστεί ούτε η Έλενα Ριμπάκινα, που αφήνει για φέτος την Ασία λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, δεν σημειώθηκε αλλαγή στην πρώτη δεκάδα και παραμένει εκτός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται ξανά στο Νο.12. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, πάντως, έχει μπροστά του αρκετές διοργανώσεις μέχρι το φινάλε της σεζόν και μπορεί να αποχαιρετήσει τη χρονιά από το Top 10.

To Top