ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Είναι πολλά τα λεφτά… Μπεσίκτας – Η αντίπαλος του Άρη θέλει να γίνει και πάλι διεκδικήτρια τίτλου στην Τουρκία

Η Μπεσίκτας προσπαθεί να αλλάξει επίπεδο και να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου και πάλι στην Τουρκία, γι’ αυτό και φέτος προχώρησε σε πολλές αλλαγές και σε μεγάλη αύξηση του μπάτζετ της.

Πήρε προπονητή τον Ουφούκ Σαρίτσα, ο οποίος κατάφερε πρόπερσι να κερδίσει το πρωτάθλημα με την Καρσίγιακα ξεπερνώντας τους Ομπράνοβιτς και Ίβκοβιτς και του έδωσε 9-10 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσει μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Στην Μπεσίκτας πήγαν φέτος παίκτες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και όχι μόνο τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τον ΝΒΑερ, Ερλ Κλαρκ, Νο14 του ντραφτ το 2009, η αντίπαλος του Άρη απέκτησε τους Μάικλ Ρολ (πέρσι στην Κάχα Λαμποράλ), Μάικλ Τόμσον (Ορτέζ), Κάιλ Γουίμς (Στρασμπούρ), Ντι Τζέι Στρόμπερι (Ολυμπιακός), Κενάν Σιπάχι (Καρσίγιακα), Βλάντιμιρ Στίματς (Ερυθρός Αστέρας) και Σερτάκ Σανλί (Τράμπζονσπορ). Διατηρήθηκαν στο ρόστερ μόνο οι Τούρκοι, Τσενκ Ακιόλ (διεθνής) και Μουχάμεντ Σενλί.

Η τουρκική ομάδα ήρθε στην Θεσσαλονίκη με 12 παίκτες. Ο Σαρίτσα επέλεξε τους: Γκιουλέρ, Βεϊσέλογλου, Σανλί, Σιπάχι, Εντζέ, Κάραμαν, Τόμσον, Ρολ, Στρόμπερι, Γουίμς, Κλαρκ, Στίματς.

besiktas_sarica1

To Top