Δράμπης-Οικονομίδης: Η φανέλα με το Νο10 και οι κόκκινες κάρτες! (photos)

Ο Άρης ανακοίνωσε τη συνεργασία με δυο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τον Κώστα Δράμπη και τον Κώστα Οικονομίδη. Τους ενώνουν κάποια κοινά σημεία, άξια αναφοράς, πέρα από την αποστολή τους να βοηθήσουν τη δύσκολη προσπάθεια του Άρη!

Ο πρώτος θα είναι ο νέος διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της πρώτης ομάδας. Ο δεύτερος υπεύθυνος όλων των τμημάτων υποδομής, των ομάδων Κ20, Κ17 και των ακαδημιών.

Ο Κώστας Δράμπης γεννήθηκε το 1952 στη Φλώρινα. Στον τοπικό αθλητικό όμιλο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Και, στα 17 του, ήταν ήδη βασικός στην ενδεκάδα της ομάδας. Το 1971, ο Άγγλος προπονητής του Άρη, Γουίλφ Μακ Γκίνες, τον ανακαλύπτει και τον εντάσσει στο δυναμικό του Άρη.  Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στα 15 χρόνια καριέρας του, ο Δράμπης δεν αντίκρισε ποτέ την κόκκινη κάρτα, παρά μόνο δύο φορές την κίτρινη!

Έπαιξε 250 φορές με τον Άρη, πετυχαίνοντας και 45 γκολ. Το 1981 άφησε τους «κίτρινους» στα 29 του χρόνια, κι έγινε παίκτης του Μακεδονικού. Το 1984, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 10 και ήταν χαρακτηριστικό του γνώρισμα η άριστη τεχνική κατάρτιση.

Την ίδια φανέλα φόρεσε για αρκετά χρόνια, ο Κώστας Οικονομίδης, ο οποίος γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Γνώρισμα του επίσης η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, στις ακαδημίες του Άρη υπέγραψε για πρώτη φορά δελτίο το 1977, έχοντας ως πρότυπο τον… Κώστα Δράμπη (ο τελευταίος ήταν ήδη βασικός στην πρώτη ομάδα)! Παλιοί του συμπαίκτες θυμούνται ότι τον αποκαλούσαν… «Δραμπάκη» βλέποντας αρκετές ομοιότητες στο στιλ παιχνιδιού τους.

Ο Οικονομίδης φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας από το 1984 μέχρι το 1991. Κοινό σημείο με τον Δράμπη; Δεν δέχθηκε ποτέ κι αυτός την κόκκινη κάρτα με τη φανέλα του Άρη!

Δράμπης και Οικονομίδης συντάσσονται στη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Άρη. Η αποστολή τους σοβαρή, δύσκολη κι υπεύθυνη. Ο κόσμος της ομάδας περιμένει να τη φέρουν με επιτυχία εις πέρας!

To Top