Διαιτητής Σούπερ λίγκας κλήθηκε σε απολογία για τα “στημένα ματς”

Σε απολογία για τις 3 Απριλίου κάλεσε ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος που έχει αναλάβει την υπόθεση των “στημένων αγώνων ποδοσφαίρου”, τον διαιτητή της Super League, Γεράσιμο Ντίτσο.

Η απολογία έχει ως αντικείμενο τη δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος και τον παράνομο στοιχηματισμό και αφορά τον αγώνα Ηλιούπολη – Ιωνικός 0-2 που διεξήχθη στις 27 Φεβρουαρίου 2011 και θεωρείται σύμφωνα με τη δικογραφία ως ύποπτος χειραγώγησης.

Η πειθαρχική δίωξη, η τιμωρία και η αθώωση του Ντίτσου

Για το συγκεκριμένο αγώνα στον Ντίτσο είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τους προηγούμενους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ.

Η υπόθεση έφτασε στην πειθαρχική επιτροπή της Football League, η οποία τιμώρησεστις 11 Οκτωβρίου 2011, τον διαιτητή με απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετικά με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια.

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η εξής: είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Στην συνέχεια ο εν λόγω διαιτητής όπως και οι υπόλοιποι διαιτητές, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν τιμωρηθεί άσκησαν έφεση στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία με μία διάτρητη απόφαση – θρίαμβο του «αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ» (sic) τους παρέπεμψε να δικαστούν για μία τέτοια υπόθεση με ποινικά χαρακτηριστικά από τους άκουσον – άκουσον πρώην διαιτητές – μέλη της ΚΕΔ!!!

Όπως ήταν φυσικό οι πρώην διαιτητές – μέλη της ΚΕΔ που είναι φυσικό ουδεμία σχέση να έχουν έχουν με την απονομή Δικαίου με την αξιολόγηση τέτοιου είδους υποθέσεων για απονομή Δικαιοσύνης και με τον ποινικό κώδικα κλήθηκαν να γίνουν δικαστές στη θέση των πραγματικών δικαστών κρίνοντας υποθέσεις με ποινικά χαρακτηριστικά και… τους απήλλαξαν όλους!!!

Το ίδιο συνέβη και με τον Ντίτσο που έκτοτε άρχισε να χρησιμοποιείται σε αγώνες της Super League

Πως εμπλέκεται ο Ντίτσος στο Ηλιούπολη – Ιωνικός 

Το SoccerPlus έχει στην διάθεση του την «υποβολή δικογραφίας» προς την Εισαγγελία τον διάλογο που αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι έπειτα από την επεξεργασία δεδομένων κατόπιν της άρσεως τηλεφωνικού απορρήτου.

Διαβάζοντας την δικογραφία και στο βαθμό που μπορούμε να τη δημοσιοποιήσουμε, στο διαιτητή δεν προκύπτει ότι γίνεται άμεση αναφορά από κανένα πρόσωπο, του οποίου το τηλεφωνικό απόρρητο έχει άρθει.

Στους διαλόγους που υπάρχουν στη δικογραφία και έχουμε στην κατοχή μας, πιθανολογείται αναφορά στον διαιτητή από ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο, ενώ σε ένα άλλο διάλογο το ίδιο πρόσωπο δηλώνει ικανοποιημένο για την διαιτησία του αγώνα.

Ωστόσο από το σύνολο των διαλόγων προκύπτει ότι η προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα προς μια κατεύθυνση και το τελικό αποτέλεσμα δεν συνδέονται.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top