«Δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε, αν…»

Ειλικρινής, ρεαλιστής και ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο προπονητής του Αρη, Σούλης Παπαδόπουλος λίγες ώρες μετά το 1-0 επί του Ατρόμητου.

«Ξέραμε ότι αν δεν κερδίζαμε το ματς στο Περιστέρι, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για μας και δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «κίτρινων» στον  Sentra 103,3, ο οποίος αναφέρθηκε στη μάχη της παραμονής, στη δική του προσπάθεια να σώσει τον Αρη, στην αποβολή του Αγκάνθο, αλλά και στο μήνυμα του προπονητή μπάσκετ, Κώστα Σορώτου στο facebook για τη νίκη του στο Περιστέρι..

Για το μήνυμα Σορώτου στο facebook με τον οποίο ο Παπαδόπουλος συγκατοικούσε για πέντε μήνες στην Κατερίνη όντας προπονητές στις ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου στον Πιερικό: «Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια του Κώστα Σορώτου. Δεν έχουμε βρεθεί από τότε. Πραγματικά μείναμε πέντε μήνες και τότε κάναμε παρέα στο ξενοδοχείο. Δεν το περίμενα αυτό το μήνυμα πως χαίρεται τόσο πολύ με τις νίκες μου».

Για αυτές τις έντονες από συναισθηματικής πλευράς ώρες πριν και μετά το ματς με την Ατρόμητο: «Ολη η περασμένη εβδομάδα ήταν έντονη, ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, συμπλήρωσε 99 χρόνια και είναι αμαρτία να μην βρίσκεται στα 100 χρόνια στη Superleague».

Αν βλέπει τον Αρη ως στοίχημα στην καριέρα του: «Δεν το βλέπω έτσι. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα με κόσμο, είμαι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα, ξέρω ότι δεν έχω πολλά περιθώρια. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές είναι ότι μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ότι θέλουμε να παίρνουμε νίκες για να είμαστε ψηλά».

Στο αν μπορεί να αλλάξει πράγματα από πλευράς τακτικής στην ομάδα: «Η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά και σε κομμάτια τακτικής σε έξι αγωνιστικές».

Για τον τρόπο που ζει το ματς από τον πάγκο και αυτό κάποιες φορές σχολιάζεται ποικιλοτρόπως: «Είναι το στιλ μου έτσι. Αν δείτε και παρά μεγάλους προπονητές, πανηγυρίζουν και ζουν το ματς έντονα. Εχει ξεφύγει το πολύ-πολύ σοβαρό του προπονητή. Δείτε και μεγάλους προπονητές στο εξωτερικό. Και δεν είναι μόνο ο Μουρίνιο, αλλά παρά πολλοί προπονητές».

Αν είδε το ματς του Ατρόμητου με τον Αρη ως παιχνίδι ζωής ή θανάτου χωρίς πλάνο τακτικής: «Αν το δεις ματς τύπου Ατρόμητος-Αρης, αν «ο θάνατος σου, η ζωή μου», τότε υπάρχει κίνδυνος να το χάσεις. Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα παίκτες, δεν θέλαμε να αλλάξουμε το πλάνο μας. Ξέραμε ότι όσο περνά ο χρόνος θα ήταν υπέρ μας. Και είχαμε πει ότι όταν θα κάναμε αλλαγές, θα τις κάναμε πολύ αργότερα. Βέβαια, θα έλεγαν πολλά, αν δεν κερδίζαμε για τις αλλαγές που κάναμε στο τέλος. Ημασταν τυχεροί και στο σουτ του Σουμπίνιο και εν τέλει πήραμε το ματς».

Τι σκέφτηκε στην επίτευξη του 1-0 από τον Τάτο: «Πώς να τελειώσουν τα οκτώ λεπτά και οι καθυστερήσεις. Χθες είχα πολύ καθαρό μυαλό. Σκεφτόμασταν άμεσα τι μπορούμε να κάνουμε για να τελειώσει το ματς. Δύσκολο να κάνεις αλλαγές νωρίς, όταν ξέρεις πως οι παίκτες, αν και κουρασμένοι, έχουν βρει τις θέσεις και τα πατήματα τους. Αυτό σκέφτηκα αμέσως…».

Στο αν υπήρχε κάποια κόντρα με τον κουμπάρο του και τιμ μάνατζερ του Ατρόμητου, Γιάννη Αγγελόπουλο: «Ποτέ με τον Γιάννη δεν είναι δυνατόν να ανταλλάξω κουβέντες. Τα 30 από τα 46 χρόνια μου τα έχω περάσει μαζί του. Δεν ήταν δυνατόν. Παίζουμε και οι δυο για να κερδίσουμε… Με άλλον τσακώθηκα, όχι με τον Γιάννη…Ούτε με τον Νίκο Αναστόπουλο, τον οποίο τον σέβομαι, όπως με σέβεται και εκείνος».

Τι σκέφτεται στο άκουσμα ότι έχει απολύσει Μπάγεβιτς και Αναστόπουλο: «Είναι συμπτώσεις οι δυο αποχωρήσεις… Δεν συμβαίνουν από μένα… Εμείς οι προπονητές είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για δέκα χρόνια σε μία ομάδα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να φύγουμε και αύριο το πρωί. Όπως και εγώ έφυγα πριν λίγο καιρό από τον Ηρακλή Ψαχνών μέσα σε δυο ματς».

Αν θα σωθεί ο Αρης και αν υπήρξε φόβος ειδικά μετά την αποβολή του Αγκάνθο κατά τη διάρκεια του ματς με τον Ατρόμητο: «Το πιστεύω πολύ ακόμα και μετά το αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό (0-0). Νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Παραμένουν δύσκολα τα πράγματα, αν νομίζουμε ότι κάναμε κάτι στο Περιστέρι, θα έχουμε πρόβλημα. Τώρα είμαστε λίγο σε καλύτερη φάση. Υπάρχει φόβος, όλοι φοβόμαστε… Για δυο-τρία λεπτά ναι φοβήθηκα μετά την αποβολή του Αγκάνθο, αλλά είδα πως αντιδρά η ομάδα και είπα πως αν αντέξουμε μέχρι το 60′, θα κερδίσουμε».

Τι είπε στον Αγκάνθο για την αποβολή: «Ότι είπα και μετά το ματς, αλλά και στο ημίχρονο. Ξέρω ότι ήταν λάθος η ενέργεια του, αλλά οι διαιτητές ξέρουν πως ο Αγκάνθο είναι ένα παιδί που παθιάζεται. Εδώ τον αντιμετωπίζουν λίγο διαφορετικά Εκανε λάθος, όμως πρέπει και λίγο διαιτητές να καταλάβουν ότι είναι ένα παιδί με συμπαίκτες κάποτε τους Ινιέστα και άλλους μεγάλους Ισπανούς και παθιάζεται. Τι θα κέρδιζε αν έκανε θέατρο στο κέντρο. Εγινε, όμως και εμείς στο τέλος πήραμε το ματς, το οποίο ξέραμε ότι αν δεν κερδίζαμε, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη».

Για την απουσία του τα τελευταία χρόνια από τους πάγκους ομάδων της Superleague και αν πλέον επέστρεψε σ’ αυτούς μόνιμα: «Εσείς πιστεύετε ότι μετά θα είμαι στο κάδρο και του χρόνου;. Ενθουσιαζόμαστε και απογοητευόμαστε εύκολα στην Ελλάδα. Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι είμαι ένας από τους προπονητές που δουλεύω στη Superleague.

Για το πιο μεγάλο λάθος στην καριέρα του: «Το κορυφαίο λάθος που έκανα στην καριέρα μου ήταν που έφυγα για την Κύπρο το 2004. Ηταν λάθος, αν και δεν μετανιώνω ποτέ για τα λάθη μου. Τότε μου το είχε πει και ο κουμπάρος μου, ο Γιάννης Αγγελόπουλος».

To Top