Στην λειτουργία του «Supporters Direct» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Λουκάς Αναστασιάδης και μίλησε και για την περιβόητη κάρτα φιλάθλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστασιάδης ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της Κοινωνίας Μελών Άρη
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
«Ο οργανισμός Supporters Direct ιδρύθηκε το 2000 στην Αγγλία με σκοπό να βοηθήσει ομάδες φιλάθλων για να συμμετέχουν ενεργά στην μετοχική σύνθεση και την διαδικασία λήψης αποφάσεων των ομάδων τους.
Σκοπός μας είναι η προώθηση της βιωσιμότητας των αθλητικών ομάδων και την συμμετοχή των φιλάθλων, καθώς και θέματα οικονομικής σταθερότητας, θέματα ιδιοκτησίας και θέματα διακυβέρνησης. Το 2007 ξεκινήσαμε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και βοηθάμε στην πράξη τους φιλάθλους μας σε όλη την Ευρώπη με στόχο την επίτευξη επίσημης και δομημένης εμπλοκής» τόνισε μεταξύ άλλων.
Καταθέσαμε μία πρόταση πέρσι το Μάιο που αφορά τις ανταλλαγές φιλάθλων και ομάδων σε διάφορες χώρες για διάστημα δύο ετών, από τις κορυφαίες ομάδες όπως είναι η Σάλκε μέχρι πιο μικρές κατηγορίες στην Ιταλία. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα που συμμετέχουμε μετά το 2013. Συνολικά κατατέθηκαν 334 προτάσεις, επιλέχθηκαν 21 και η δική μας ήταν ανάμεσα σε αυτές. Από την Ελλάδα έχουν επιλεχθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Εμείς είμαστε ευρωπαϊκός μηχανισμός, δεν έχουμε σχέση με την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φιλάθλων και ομάδων λαϊκής βάσης. Που έχουν ως στόχο τη διενέργεια ελέγχου, τη βελτίωση όλων των όρων και των μεταγραφών. Η οικονομική συγκυρία δεν έχει σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη. Η χρηματοδότηση προέρχεται από τα μέλη και υπολογίζεται στο 5% των εσόδων. Μιλάμε για συνδρομή 4-5 ευρώ το μήνα. Στη Σάλκε για παράδειγμα είναι 48€, ή στην Μπαρτσελόνα είναι κυμαινόμενη. Το θέμα της συνδρομής είναι κάτι ουτοπικό.
Δεν θέλουμε να υπάρχει συνδρομή και να είναι δικαίωμα του φιλάθλου να μπορεί να συμμετέχει και να εκλέγει τις διοικήσεις των ομάδων του, χωρίς να πληρώνει κάποια συνδρομή. Θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε κάποιες δράσεις του τμήματος των μελών, θέλουμε τα χρήματα να επιστρέφονται πίσω στα μέλη. Δραστηριοποιούμαστε σε χώρες όπως η Ιταλία και οι Αρχές έρχονται μαζί μας σε μία τέτοια κίνηση. Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, όμως πριν από τέσσερα χρόνια οι ομάδες που συμμετείχαν στα ημιτελικά του Champions League ήταν ομάδες λαϊκής βάσης.
Η Κάρτα φιλάθλου δεν διευκολύνει την πρόσβαση στα γήπεδα, την κάνει πιο δύσκολη, και μας βρίσκει αντίθετους. Έτσι όπως πάει να εφαρμοστεί στη χώρα μας, δε θα βρει ανταπόκριση, αφού ζητάει πολλά στοιχεία που δεν είναι χρήσιμα για έναν οπαδό».