ΔΕΘ: Συνταξιούχοι και εποχικά εργαζόμενοι στο κέντρο των οικονομικών μέτρων που θα ανακοινωθούν (video)

Συνταξιούχοι και εποχικά εργαζόμενοι βρίσκονται στο κέντρο των οικονομικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τον Σεπτέμβρη από το βήμα της ΔΕΘ.

Σχετικά με το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, στο οποίο αναμένονται αλλαγές, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, σημειώνει:

«Το επίδομα αυτό θα δοθεί σε 650.000 περίπου συνταξιούχους οι οποίοι δε θα πάρουν αύξηση το 2025 επειδή έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά. Ταυτόχρονα, η ίδια ομάδα αλλά και συνταξιούχοι με μικρότερη σύνταξη θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας, 100 – 200 ευρώ, η οποία θα δοθεί και στους ευάλωτους περί τον μήνα Δεκέμβριο».

Αλλαγές αναμένονται και στο επίδομα ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων.

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον κυβερνητικό να αλλάξει το επίδομα ανεργίας των απασχολούμενων, θα δοθεί ανάλογα των ημερών ασφάλισης που θα κάνει κάποιος εποχικός στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Αυτός που επιδοτείται στον χώρο του τουρισμού πολύ γρήγορα βγαίνει στην ανεργία και πολύ αργεί να βρει δουλειά διότι η τουριστική περίοδος δεν είναι ίδια».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούζο:

«Θα κοιτάξει η κυβέρνηση να φτιάξει ένα επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς ανάλογα με τις μέρες ασφάλισης και εργασίας μέσα στον κλάδο».

«Αυτήν την στιγμή για 4 μήνες εργασίας, παίρνεις τρεις μήνες και 5 μέρες ανεργίας. Αυτό είναι οριζόντιο σε όλη τη χώρα. Το επίδομα ανεργίας είναι κάτι το οποίο θα μεταρρυθμιστεί, είναι και μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρέπει να απλουστευτεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό», λέει από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

To Top