Δίκη Άλκη – Αρβανίτης: “Έλαβα βίντεο της δολοφονικής επίθεσης από άγνωστο αποστολέα”

Στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη, ο οποίος έλαβε ένα βίντεο μέσω εφαρμογής στο κινητό του από άγνωστο αριθμό, στο οποίο καταγράφηκαν σκηνές από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν ο Άλκης και η παρέα του, την 1η Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το βίντεο στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου από άγνωστο αποστολέα και είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα, και συνοδευόταν από το μήνυμα “θέλω να διατηρήσω την ανωνυμία μου”. Όπως κατέθεσε, στο βίντεο φαίνεται μια μερίδα ατόμων να χτυπάνε τα θύματα της επίθεσης, και στη συνέχεια κατέβηκαν από τις σκάλες και έτρεξαν προς το αυτοκίνητο.

«Δεν κράτησα τον αριθμό του αποστολέα»

Όπως λέει ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αριθμό αλλά δεν κατάφερε, ενώ αργότερα δεν υπήρχε καν. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, και μετά από 2-3 ώρες, μεσημέρι πλέον, επισκέφθηκα την ΓΑΔΘ και τους το παρέδωσα, και στη συνέχεια το έσβησα. Έτσι βρέθηκα ως μάρτυρας στην υπόθεση».

Παράλληλα, το μήνυμα με το βίντεο διαγράφηκε αυτόματα, ωστόσο ο μάρτυρας το είχε αποθηκεύσει, αλλά δεν σκέφτηκε να πράξει αναλόγως με τον αριθμό. «Ο αριθμός δεν ήταν στις επαφές μου, δεν θυμάμαι καν αν ήταν ελληνικό το νούμερο. Έκανα μια κλήση μέσω της εφαρμογής, αλλά δεν έχω τον αριθμό, δεν τον κράτησα. Επίσης δεν τον έδωσα και σε κανέναν άλλον, απλώς ενημέρωσα την αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Άλκης και η παρέα του δεν είχαν καμία σχέση με τους συνδέσμους»

Στη συνέχεια, τόνισε πως φέρει μεγάλη ευθύνη έπειτα από το τραγικό συμβάν, καθώς ο αθλητικός σύλλογος έχει 2.500 μέλη. «Έχω ευθύνη για όλα τα παιδιά που κυκλοφορούν με την φανέλα του Άρη. Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση των γονιών του Άλκη, και θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί, το οποίο παίζει μπάσκετ. Μπορεί να είχε μαχαιρωθεί ο γιος μου ή να δολοφονηθεί. Αυτή η θυσία, η δολοφονία του Άλκη, το φως της μνήμης του πρέπει να διώξει το σκοτάδι από την πόλη, και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθήσω στην υπόθεση. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως κανένας δεν είναι οργανωμένος οπαδός από την παρέα του Άλκη, και δεν έχουν καμία σχέση με τους συνδέσμους».

Η λειτουργία των συνδέσμων

Η εισαγγελέας της έδρας προχώρησε σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την λειτουργία των συνδέσμων των αθλητικών ομάδων, με τον ίδιο να εξηγεί πως από την πλευρά τους δεν μπορούν να προβούν στον έλεγχό τους, παρά μόνο με συνοδεία κάποιου εισαγγελέα ή της αστυνομίας. «Έχουμε ανθρώπους που έχουν επαφή με τους συνδέσμους, αλλά περισσότερο όσον αφορά τα εισιτήρια και την είσοδό τους στο γήπεδο. Ασχολούνται με την σχέση συνδέσμου-ομάδας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως να ελέγχουμε μόνοι μας τους συνδέσμους, καθώς πρόκειται για κλειστά κομμάτια των οπαδών και γενικότερα με τις διοικήσεις έχουν μια απόσταση, δεν θέλουν πολλές επαφές».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, σύμφωνα με τον νέο νόμο για να εγγραφεί κάποιος σε οποιονδήποτε σύνδεσμο χρειάζονται ορισμένα στοιχεία, τα οποία ζητούνται από το άτομο, διαφορετικά δεν υπάρχει άδεια εγγραφής. «Οι οργανωμένοι στους συνδέσμους είναι 200-300 άτομα, δεν είναι όλη η θύρα 3 ή 4 οργανωμένη, όπως και δεν είναι όλοι εγγεγραμμένοι. Ωστόσο οι περισσότεροι στις συγκεκριμένες θύρες, είναι οργανωμένοι οπαδοί στους συνδέσμους και γνωρίζονται μεταξύ τους». Όσον αφορά την ενοικίαση ενός συνδέσμου, η εισαγγελέας ρώτησε ποιο φυσικό πρόσωπο επιλέγεται, με τον ίδιο να απαντά πως «προφανώς είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα έχει σχέση με την ομάδα, αλλά επειδή έχει ευθύνη, μπορεί να είναι και τρίτο πρόσωπο ή μέχρι και κάποιος ηλικιωμένος. Η ΕΛΑΣ έχει το όνομα του ιδιοκτήτη του συνδέσμου, οπότε για οτιδήποτε συμβεί θα τρέξει σε αυτόν. Αυτός έχει την ευθύνη του χώρου, ενώ κλειδιά έχουν οι υπεύθυνοι του κάθε συνδέσμου, αλλά δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν αντικλείδια».

Νωρίτερα, κατέθεσαν πέντε μάρτυρες οι οποίοι εντόπισαν διάφορα αντικείμενα και όπλα κοντά στο σημείο της δολοφονίας και τα παρέδωσαν στην ΕΛΑΣ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν σχετίζονται με την υπόθεση.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα από τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Πηγή: Thesstoday

 

 

To Top