Γκοοοοοοολ! Μπαλάρα από τον Άρη, που… «τελείωσε» με Καστίγιο: 2-1! (video)

Γκοοοοοοοοολ! Η κραυγή χιλιάδων φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών, της ομάδας του Άρη δονεί ακόμη το Κλεάνθης Βικελίδης. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία αποφεύχθηκε, η θεία δίκη έμελλε να κρατήσει το καλύτερο στο τέλος για τους κίτρινους και με εκτελεστή τον Νέρι Καστίγιο, ο Άρης πήρε μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί του Λεβαδειακού. Τελικό σκορ 2-1 αντί 6-1 (!) χωρίς καμία υπερβολή. Νίκη με ανατροπή για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Το γήπεδο ήταν κατηφορικό, ο Άρης έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, άξιζε να φιλοδωρήσει με πολλά γκολ τον… αόρατο Λεβαδειακό, έχασε τα… άχαστα και στο τέλος νίκησε ακόμη και τον ανεκδιήγητο Θάνο.

Ο Γρεβενιώτης διαιτητής προσπάθησε να πλαστογραφήσει το τελικό σκορ, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Άρη, αποφάσισαν να… «τελειώσουν» την υπόθεση νίκη με τον Νέρι Καστίγιο (6ο γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια…), πετυχαίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο που τους βάζει στο τρένο της αντεπίθεσης για την έξοδο στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μασάδο. Ο Λαζαρίδης επανήλθε στο κέντρο της άμυνας από την τιμωρία αντικαθιστώντας τον Ντίκο, ενώ ο Καστίγιο ρίχθηκε στη μάχη κανονικά, παρά την σύγκρουση που είχε στην προπόνηση του Σαββάτου με τον Γκανέζο στόπερ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τον Άρη, όταν μόλις στο 5’ ο Σουμπίνιο με ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης έπαιζε σαν τον σκύλο με τη γάτα τον Λεβαδειακό. Κατοχή της μπάλας που άγγιξε το 70%, συνεχείς φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, 11 κόρνερ και τουλάχιστον δυο περιπτώσεις πέναλτι στις οποίες ο διαιτητής Θάνος έκλεισε τα μάτια, με αποκορύφωμα το… τριπλό πέναλτι που δεν δόθηκε στο 39’ σε παραβάσεις πάνω σε Φατί, Μίσελ και Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή!

Ο Μασάδο έριξε στην επανάληψη τον Τριανταφυλλάκο αντί του Καπετάνου, το γήπεδο ήταν… κατηφορικό και πάλι (!) και στο 50’ ο Καστίγιο με ένα εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε… «φωτιά» στο Κλεάνθης Βικελίδης. Γκολ μεγάλης κλάσης…

Ο Άρης συνέχισε να ανεβάζει… στροφές. Στο 52΄με Τριανταφυλλάκο (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι…) και στο 54΄με Ακόστα έχασε μοναδικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Και δεν σταμάτησε εκεί… Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 70’ ο Άρης είχε 15-0 (!) κόρνερ, ενώ ο Λεβαδειακός είχε… 40 επεμβάσεις αντί μόλις 3 των κίτρινων. Καθολική υπεροχή, αλλεπάλληλες ευκαιρίες.

Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης αύξανε την πίεση, την υπεροχή του. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες κατάφερε να… «τελειώσει» την νίκη, “χτυπώντας” και πάλι με τον Νέρι Καστίγιο στο 89’! Αφού προηγήθηκαν σουτ του ίδιου του Μεξικανού και του Ακόστα, τα οποία σταμάτησαν σε πόδια αμυντικών, η τρίτη προσπάθεια στην ίδια φάση ήταν η… φαρμακερή για τον Νέρι!

Γκολ που έστειλε στα ουράνια τους κιτρινόμαυρους, ίσως στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση… Μπαλάρα από τους κίτρινους. Αρκεί να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Μανουέλ Μασάδο είχε 21 τελικές και 20 κόρνερ. Άξιζαν πολλά γκολ, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν την ατυχία και τον Θάνο. Κορυφαίος όλων ο Καστίγιο, ο οποίος σκόραρε ακόμη και με… μισό πόδι. Παίκτης ηγέτης-σκόρερ, ένας Νέρι από τα παλιά. Ουδείς υστέρησε από τον Άρη. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Τριανταφυλλάκο.

Ανύπαρκτος ο Λεβαδειακός, εάν έπαιρνε τον βαθμό θα ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αδικία.

Ο Θάνος τραγικός. Σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν έδωσε πέναλτι μαρς, χαρίστηκε σε δεύτερη κίτρινη στον Μεντί, «θυμήθηκε» τις κάρτες για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Λεβαδειακού στα τελευταία λεπτά. Τον… τιμώρησαν οι παίκτες του Άρη.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Καπετάνος (46’ Τριανταφυλλάκος, 90’+3 Κανούλας), Νέτο, Ακόστα, Ουμπίντες, Καστίγιο (90’+1’ Κατίδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Τομάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Σουμπίνιο (71’ Πόποβιτς), Κοιλιάρας (61’ Ναπολεόνι), Φαβάλι, Βασιλείου (85’ Βιανά).

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:
{youtube}OAS94vJNkBI|640|360|1{/youtube}

To Top