Γκαρμπαχόσα: «Κανείς δεν μας έχει εξηγήσει τι σημαίνει το Ντουμπάι για τη EuroLeague»

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της ομάδας από το Ντουμπάι στη EuroLeague πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς όπως έγινε γνωστό, η Dubai BC θα συμμετάσχει στην ABA Liga της επόμενης σεζόν ως η 16η ομάδα του θεσμού.

Αυτό ανοίγει και επίσημα πλέον την πόρτα ώστε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της EuroLeague και του EuroCup.

Βέβαια οι φήμες τους τελευταίους μήνες για αυτή την εξέλιξη είχαν προετοιμάσει το έδαφος και πλέον ο σύλλογος από το Ντουμπάι μπορεί να αρχίσει να προετοιμάζεται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, παραχώρησε συνέντευξη στην AS, τονίζοντας σχετικά: «Δεν κρύφτηκα ποτέ. Δεν μου αρέσει αυτό το concept. Δεν ξέρω καν τι περιλαμβάνει! Κανείς δεν μας έχει εξηγήσει τι σημαίνει το Ντουμπάι για τη EuroLeague. Τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία σε όρους ανάπτυξης και βελτίωσης του προϊόντος; Πώς θα βοηθήσει ακριβώς τη EuroLeague; Αν μου το εξηγήσουν, τότε μπορούμε να μιλήσουμε από την αρχή. Είμαι πρόεδρος της FIBA Europe και δεν συμφωνώ με αυτή την προοπτική. Σίγουρα ούτε η Ασία, διότι απομακρυνόμαστε από την ακτίνα δράσης μας. Επιμένω… Αν μου το εξηγήσουν και δω ότι η Ευρώπη και η Ασία μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, τότε θα μιλήσουμε ξανά. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο φήμες».

To Top