Την χθεσινή εκδήλωση στο Maison Du Sport του Παρισιού παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 40 ευρωπαϊκές ομάδες. Μπορεί να ξένισε αρκετούς ότι δεν αναφέρθηκαν ή δεν ανακοινώθηκαν ομάδες, όμως αυτό έγινε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες θα παίζουν με αθλητικά κριτήρια.
Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι πρακτικά αδύνατο να ανακοινώσει η FIBA ονόματα ομάδων από τη στιγμή που όλα τα πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ακόμα και ο Άρης που έβαλε ήδη την υπογραφή του, αυτή μπήκε σε προσύμφωνο σύμβασης με το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει οι κίτρινοι να βρεθούν σε μια από τις τρεις θέσεις του πρωταθλήματος που οδηγούν στη διοργάνωση της FIBA.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το PRESSARIS, εκτός από τον Άρη, υπήρξαν εκεί εκπρόσωποι από αρκετές ομάδες με παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως η Τσιμπόνα, η Παρτιζάν, η Λιμόζ, η Βίρτους Μπολόνια. Είναι ομάδες που μπορεί να μην βρίσκονται σε ακμή, αλλά έχουν δύο στοιχεία που αδιαμφισβήτητα θα βοηθήσουν τη νέα διοργάνωση: Διαθέτουν κόσμο και ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Η FIBA στην επίσημη ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως απευθείας παρουσία στην κανονική διάρκεια του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουν ομάδες από τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο και Λετονία.
Είναι προφανές ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το «ρόστερ» του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ θα προκύψουν με το τέλος των πρωταθλημάτων, αλλά εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι το επίπεδο θα είναι τουλάχιστον ίδιο με αυτό στο Γιούροκαπ, όπου και εκεί υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα με την επιλογή των ομάδων, ειδικά από τη στιγμή που η FIBA προσφέρει και περισσότερα χρήματα στις ομάδες.