ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γιατί απορρίφθηκαν Σούρνα και Γιάνκοβιτς

Δεν ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξει ο Δημήτρης Πρίφτης στην επιλογή του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν στην ευρωπαϊκή αγορά άλλες αξιόπιστες λύσεις. Απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους οι Τζον Σούρνα και Στέφαν Γιάνκοβιτς.

Στις συζητήσεις που έγιναν στα ενδότερα του Παλέ εξετάστηκε το όνομα του Τζον Σούρνα, που επίσης απασχόλησε το καλοκαίρι. Ο Αμερικανός με λιθουανικό διαβατήριο είναι εκτός δράσης από τις αρχές Ιουνίου με κάταγμα στον αριστερό βραχίονα (από τον ημιτελικό Βαλένθια – Ρεάλ) και πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποθεραπείας. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια ρίσκα και έτσι δεν προχώρησε η περίπτωσή του.

Για τον Στέφαν Γιάνκοβιτς έπαιξαν ρόλο δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, παρότι Σέρβος, καθώς πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο NCAA (Χαβάη) και το δεύτερο ότι δεν θα μπορούσε να έρθει άμεσα, καθώς βρίσκεται στο τρέινινγκ καμπ των Μαϊάμι Χιτ, έχοντας υπογράψει μη εγγυημένο συμβόλαιο όπως και ο Οκάρο Γουάιτ.

Ακούστηκε το όνομα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά ομοίως με τον Σούρνα, είναι ρίσκο να αποκτηθεί ένας παίκτης που το καλοκαίρι υποβλήθηκε σε επέμβαση και δεν έχει κάνει καν προετοιμασία. Εκτός των άλλων ο Μαυροκεφαλίδης είναι περισσότερο “5” παρά “4”, ενώ και οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι ιδιαίτερα υψηλές.

To Top