Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή «Πρωινό Κοντ_act» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στα “κενά” του αθλητισμού στην σύγχρονη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για την γενικότερη λειτουργία του αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη: «Από έναν πρωθυπουργό χαμηλών προσδοκιών, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από ένα αναμάσημα έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και έχουν παγώσει στην διετία κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και κάποια «καθρεφτάκι» που μπορούν να μοιράσουν σε ιθαγενείς για να προκαλέσουν εντυπώσεις. Σε ότι αφορά αθλητικά ζητήματα, σε σχέση με την τιμωρία αλλά και το γήπεδο του Άρη. Είναι στο DNA της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση από την ποιότητα του Υπουργού στον οποίο έχει θέσει τον αθλητισμό, τον κύριο Αυγενάκη, μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι αυτός που θέλει ο πρωταθλητισμός – γιατί τον γνήσιο ερασσιτεχνικό αθλητισμό τον έχουν βάλει στο περιθώριο, είτε με τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, είτε με τους ερασσιτεχνικούς συλλόγους ή με τα υπόλοιπα αθλήματα, είναι σαν να μην υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι για αυτούς. Και αναφέρομαι σε σωματεία όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής που δεν έχουν μόνο επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου. Έχουν αθλήματα που δεκάδες γονείς, αθλητές, προπονητές και παράγοντες, «φτύνουν αίμα» για να κρατήσουν το αθλητικό ιδεώδες σε αυτή την πόλη και την ιστορία που έχει τυπωμένη στον ελληνικό αθλητισμό».
Συνέχισε, αναφερόμενος στην λανθασμένη επιβολή ποινής στον Άρη: «Σε ότι αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό, θέλω να σας πω ότι και πάλι η πολιτική πρακτική αυτής της κυβέρνησης ευνοεί τα πράγματα να λύνονται σε δικαστικές αίθουσες και όχι στα γήπεδα. Εγώ θα σας επαναλάβω αυτό που δημοσιεύτηκε από την δημόσια δήλωση μου. Όποιος έχει παρανομήσει και στην περίπτωση της τιμωρίας του Άρη, δεν είναι από τα «σπλάχνα» της ομάδας και δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής διαδικασίας, να τιμωρηθεί έγκαιρα και με τον πιο σκληρό τρόπο. Δεν μπορούν να τιμωρούνται ομάδες, που το έχουμε δει και σε άλλους επαγγελματικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, γιατί απλά δεν λειτουργεί ένα θεσμικό πλαίσιο και σύστημα, το οποίο πρέπει να χτιστεί ξανά από την αρχή. Είναι τόσο απλό. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε βιώσιμες και λειτουργικές ομάδες, είτε είναι επαγγελματικές, όπως είναι η ΠΑΕ, είτε σε ερασσιτεχνικά σωματεία σε πραγματικά αθλητισμό της άμυλας, της προκοπής, της δόξας, της νίκης, της κοινωνικής ωριμότητας προσφοράς και αλληλεγγύης, αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα συνομολογήσουμε πως θα αφορά και θα απευθύνεται σε όλους. Θα λειτουργεί με δύο βασικές αρχές, την δικαιοσύνη και την ισονομία».