Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την τιμωρία που τον απέτρεψε από το να βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και για την τροποποίηση που περιμένει να δει στον σχετικό νόμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλημέρα σε όλους. Περίμενα μία εβδομάδα να περάσει το event στο Καλλιμάρμαρο έχοντας βγάλει μία γραπτή δήλωση, εξηγώντας όλους τους λόγους που δεν μπόρεσα να πάω. Αλλά ήθελα πρώτα να περιμένω να επιβεβαιώσω κάποια πράγματα να δω, ώστε να μην πω πράγματα τα οποία να μην στέκουν. Στους τελικούς του πρωταθλήματος πέρσι ενήργησα λάθος, χρησιμοποιώντας άκομψες και ασεβείς εκφράσεις για διαιτητές των τελικών. Ως εκ τούτου, με βάση τον αθλητικό νόμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυστηρός και καλά κάνει, διότι η χώρα ταλαιπωρείται από χουλιγκανισμό, μέσα σε τρεις μέρες σε μια Ελλάδα που τα πάντα καθυστερούν, ήρθε μια πολυσέλιδη κατηγορία σε εμένα και απόφαση σε δευτερόλεπτα, όπου να μην μου επιτρέπει να πάω σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα, οποιουδήποτε αθλήματος εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτό λέει ο νόμος. Θα φτάσω, θα ξαναγυρίσω στο νόμο.

 

Βρέθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας, καλώς ή κακώς εκείνος αποφασίζει, να το στείλει στο ακροατήριο και μέχρι τότε, ακούστε, να μπει ένας περιοριστικός όρος -που δεν έχω ακόμα κριθεί ένοχος ή αθώος- να μην μπορώ να πάω σε κανένα γήπεδο επειδή έκανα stories από το Instagram. Δηλαδή, δεν μπορώ να συνεχίσω να κάνω stories αν δεν είμαι στο γήπεδο; Δεν μπορώ να καταλάβω την επικινδυνότητα που επικαλείται ο κύριος δικαστής. Αφού το Instagram μπορώ να το χρησιμοποιήσω από οπουδήποτε. Από το σπίτι μου, από το εστιατόριο, απ’ όπου είμαι, από τη θάλασσα. Εν πάση περιπτώσει. Τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Το κρατάμε αυτό είπαμε. Πάμε παρακάτω. Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, οι καταγγελίες και οι επιστολές που στείλανε σε όλες τις αρχές της Ελλάδος ήταν μόνο για τον αγώνα στο Καλλιμάρμαρο.

Φανταζόμουνα ότι σε κάθε αγώνα οποιασδήποτε ομάδος που γίνεται, θα στέλνανε επιστολές λέγοντας ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είναι τιμωρημένος. Από ό,τι είδα, στο μοναδικό αγώνα που στείλανε επιστολές ήταν το Καλλιμάρμαρο. Άρα αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιέφερε και δεν τους ενδιαφέρει να εφαρμοστεί ο νόμος. Θέλανε σε προσωπικό επίπεδο να μην μπορώ να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου. Διότι ξαναλέω, αλλιώς θα στέλνανε συνέχεια.

Σήμερα στείλανε για τους αγώνες της Ρόδου; Στείλανε για τα φιλικά του Παναθηναϊκού; Στείλανε για το ποδόσφαιρο, για το βόλεϊ, για οποιονδήποτε αγώνα έχει γίνει φιλικό όπως ορίζει ο περιοριστικός όρος; Όχι, είναι η απάντηση. Άρα, ξαναλέω, ο μοναδικός τους σκοπός ήταν σε προσωπικό επίπεδο να μην πάω να τιμήσω τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι στο οποίο, παρά τις ατελείωτες προσπάθειες που έχω κάνει 12 χρόνια, να υπάρχει μία απλή ανταγωνιστικότητα, να είμαστε συναγωνιστές για το καλό του μπάσκετ, ανταγωνιστές εντός των τεσσάρων γραμμών, δυστυχώς αυτό απεδείχθη ότι δεν έχουν τέτοια διάθεση. Άρα από σήμερα εγώ αδυνατώ λόγω ηθικής να ξανασυνομιλήσω για οτιδήποτε με αυτούς τους δύο κυρίους. Για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν. Επίσης φανταζόμουν ότι μετά από μία εβδομάδα που όλη η Ελλάδα, όλος ο πλανήτης, έχει κρίνει την ενέργειά τους, ότι πιθανόν να είχαν βγει και να είχαν απολογηθεί καταλαβαίνοντας το λάθος τους. Φαίνεται όμως ότι είναι δύο χαιρέκακα άτομα, τα οποία το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι αυτό. Αυτός ήταν ο σκοπός τους.

Φεύγω από αυτό και πάω λίγο στον νόμο. Κύριοι, ο αθλητικός νόμος πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρα. Φάνηκε όμως περίτρανα ότι υπάρχει μια τρύπα σε αυτό το νόμο. Όταν δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν τέτοιες μηνύσεις και δίνεται η δυνατότητα -κατόπιν νόμου, καλά έκανε ο άνθρωπος, αφού του το δίνει ο νόμος το δικαίωμα- ο αθλητικός δικαστής να βάζει τέτοιους περιοριστικούς όρους, ώστε τελικά να μην μπορώ να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου, κάτι το οποίο στα λόγια όλοι σας έχετε θεωρήσει λάθος και άδικο, περιμένω ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ως πολίτης της Ελλάδος, ήδη να έχει αλλάξει αυτός ο αθλητικός νόμος και όχι να αλλάξει, να προσαρμοστεί. Ώστε να προβλέπονται οι τιμωρίες για αυτούς που πραγματικά πρέπει να τιμωρούνται με δίκαιες τιμωρίες.

Εκτός αν θεωρείτε δίκαιο για Instagram stories να μην μπορεί κάποιος να πάει στο γήπεδο. Ξαναλέω, Instagram stories μπορώ να κάνω από τη θάλασσα, από το εστιατόριο, από το μπάνιο μου, από όπου θέλω. Από τώρα που περπατάω στο διάδρομο, ό,τι θέλω μπορώ να κάνω. Λόγω επικινδυνότητας. Περιμένω λοιπόν σε ένα νόμο, ο οποίος αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει κάποιες αστοχίες, ότι θα είχε ήδη προσαρμοστεί. Σε λίγες μέρες γίνονται τα αποκαλυπτήρια του καινούργιου σταδίου στο ΟΑΚΑ, όπου έχουμε ρίξει από τα ταμεία της ΚΑΕ, 15 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά από αυτά έχουν πάει σε πράγματα που ήταν καθαρά συντήρηση του σταδίου. Έσταζε η οροφή, πάρα πολλά πράγματα. Και δεν ήταν ούτε καλλωπισμοί, ούτε έξτρα πολυτέλειες. Ήταν για να φτιαχτεί το γήπεδο. Άρα δηλαδή, πάλι, εγώ δεν θα μπορέσω να πάω να δω από κοντά την επένδυση που έχω κάνει, διότι μου έχουν κάνει καταγγελία άνθρωποι που απαιτούν -από ό,τι διαβάζω- 15 με 18 εκατομμύρια για να φτιαχτεί το ΣΕΦ.

Μα κύριοι, δηλαδή αθέμιτος ανταγωνισμός εδώ δεν υπάρχει; Εγώ ξαναλέω, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει πληρώσει 15 εκατομμύρια εκ των οποίων αποδεδειγμένα, τουλάχιστον τα μισά από αυτά, είναι για διορθώσεις του σταδίου που δεν λειτουργούσαν, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε πριν παραλάβουμε το στάδιο. Δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό. Παραπονιέμαι όμως στο ότι δεν είναι δυνατόν εγώ να μην μπορώ να πάω να δω την επένδυσή μου που έχω πληρώσει από την τσέπη μου, για καταγγελία ανθρώπων που απαιτούν δημόσιο χρήμα, 15 με 18 εκατομμύρια για να φτιαχτεί το ΣΕΦ, αν ισχύουν αυτά τα οποία έχω διαβάσει. Αν δεν ισχύουν, συγγνώμη, το παίρνω πίσω. Αλλά αυτά διαβάζω και δεν έχω δει να διαψεύδεται από πουθενά. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ζούμε σε μια τέτοια χώρα. Κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν. Όπως εγώ έκανα κάποιο λάθος και το οποίο πληρώνω σεβόμενος την όποια απόφαση, ασχέτως αν διαφωνώ και τη θεωρώ άδικη, παρόλα αυτά, με βάση το νόμο, ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε έναν αθλητικό δικαστή να πάρει τις αποφάσεις που πήρε.

Νομίζω, ξαναλέω, και δεν νομίζω, γιατί μου το έχετε ήδη πει, ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε, περιμένω λοιπόν αυτό το λάθος που λέτε με λόγια να το δω και στις πράξεις. Θα περίμενα ότι ο υφυπουργός αθλητισμού, ο υπουργός δικαιοσύνης, η κυβέρνηση ήδη θα είχε μπει να τροποποιήσει αυτό το νόμο ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα σε χαιρέκακα άτομα ή σε οποιοδήποτε άτομο να χρησιμοποιεί αυτές τις “τρύπες”, αυτές τις αστοχίες στο νόμο για να δημιουργούνται τέτοιου είδους περιστατικά. Αν λοιπόν πραγματικά εννοείτε ότι ήταν λάθος ότι δεν μπόρεσα να πάω να τιμήσω τον πατέρα μου, ότι είναι λάθος το να μην μπορώ να πάω να δω μια επένδυση 15 εκατομμυρίων σε ένα στάδιο περιμένω ο νόμος να τροποποιηθεί. Αλλιώς, για ποιο λόγο επιχειρούμε σε αυτό που λέγεται μπάσκετ όταν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση; Σήμερα στις 17:15 ξεκινάει η σεζόν με το Super Cup. Καλή σεζόν να έχουμε όλοι. Υγεία, αγάπη και ευημερία σε όλους. Καλημέρα»

To Top