Γιαμάλ: Σκέψεις για πρόταση 300 εκατ. ευρώ της Παρί – Στο 1 δισ. η ρήτρα!

 

Εάν η Μπαρτσελόνα αποφασίσει να παραχωρήσει τον Λαμίν Γιαμάλ θεωρείται δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί νέο ρεκόρ μεταγραφής, αφού ήδη η Παρί Σεν Ζερμέν προσφέρει για τον 16χρονο εξτρέμ 250 εκατ. ευρώ! Στο 1 δισ. η ρήτρα αποδέσμευσης που έχουν ορίσει οι Καταλανοί!

Ο Λαμίν Γιαμάλ κατέρριψε το ρεκόρ του Πελέ, καθώς έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης (16 ετών και 362 ημερών), ο οποίος όχι μόνο ξεκίνησε βασικός σε ημιτελικό Euro ή Μουντιάλ, αλλά κατάφερε μάλιστα να σκοράρει κόντρα στη Γαλλία.

Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είχε πάρει μέρος στο Μουντιάλ του 1958, όντας 17 ετών και 244 ημερών. Από την άλλη πλευρά, το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα έκανε ντεμπούτο στη La Liga στις 29 Απριλίου 2023 σε αναμέτρηση κόντρα στην Μπέτις αν και ήταν μόλις 15 ετών.

Ο πρόεδρος των «Μπλαουγκράνα», Τζοάν Λαπόρτα, είχε υποστηρίξει πως η Παρί Σεν Ζερμέν με μεσάζοντα τον σούπερ ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, κατέθεσε πρόταση 200 εκατ. ευρώ για τον Γιαμάλ, την οποία όμως απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Ισπανοί αναφέρουν πως η γαλλική ομάδα επανήλθε προσφέροντας 250 εκατ. ευρώ δίχως όμως ούτε τούτη τη φορά να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες της για την απόκτηση του νεαρού άσου.

«Δεχθήκαμε πρόταση για ποδοσφαιριστές όπως ο Γιαμάλ με 200 εκατ. ευρώ και αρνηθήκαμε γιατί εμπιστευόμαστε το παιδί, αφού αποτελεί το μέλλον της ομάδας.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης και ήδη βλέπουμε φως στο τούνελ» είχε τονίσει ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρήτρα αποδέσμευσης για τον Γιαμάλ έχει οριστεί στο εξωπραγματικό ποσό του 1 δισ., ενώ στον ισπανικό Τύπο τονίζεται πως η Παρί είναι διατεθειμένη να ανέβει στα 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 16χρονου εξτρέμ.

Τα 222 εκατ. ευρώ για την μετακίνηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Αύγουστο του 2017 παραμένουν ως το μεγαλύτερο που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή

To Top