Γερμανία και Γαλλία οι μεγάλες νικήτριες των ντέρμπι

Μία ανάσα από την πρόκριση στην τελική φάση του Nations League βρίσκεται πλέον η Γερμανία μετά τη νίκη της επί της Ολλανδίας, η Γαλλία πήρε το ντέρμπι με το Βέλγιο (2-1) έστω και με 10 παίκτες στα τελευταία 15 λεπτά (αποβλήθηκε ο Τσουαμενί), ενώ η Ιταλία έκανε «περίπατο» επί του Ισραήλ με 4-1.

Αήττητη στην κορυφή η Ιταλία, σε απόσταση… αναπνοής η Γαλλία

Μαίνεται η μάχη, ανάμεσα σε Ιταλία και Γαλλία για την πρωτιά του Α’ ομίλου της League A. Αμφότερες επικράτησαν απόψε και όλα δείχνουν ότι θα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις 17/11 στην Ιταλία, όπου θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι με τους Γάλλους για την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Τρία 24ωρα μετά το 2-2 με το Βέλγιο, η Ιταλία αυτή τη φορά επέστρεψε στις νίκες και με το άνετο 4-1 επί του Ισραήλ στο «Φρίουλι» διατηρήθηκε στο ρετιρέ του γκρουπ. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι διατήρησε το αήττητο που έχει από την έναρξη της διοργάνωσης (3-1-0) κι έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει στην πρώτη θέση που θα της δώσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Με δύο γκολ του Κολό Μουανί (του ακυρώθηκε – ορθώς – άλλο ένα) η Γαλλία πέρασε από τις Βρυξέλλες το εμπόδιο του Βελγίου (2-1) και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της «σκουάντρα ατζούρα» για την πρώτη θέση. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που ισοφάρισαν προσωρινά με τον Οπέντα τέθηκαν οριστικά εκτός μάχης από την κορυφή.

Ανατροπή… πρωτιάς η Τουρκία στο Ρέκιαβικ

Παρότι μέχρι το 63′ βρισκόταν πίσω στο σκορ, έχοντας χάσει πέναλτι στο 53′ με τον Τσαλχάνογλου, η Τουρκία έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε πέντε λεπτά και με το τελικό 4-2 πέρασε το εμπόδιο της Ισλανδίας, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε ο Ίνγκασον του Παναθηναϊκού (υπέπεσε σε πέναλτι, αλλά ο Τσαλχάνογλου γλίστρησε και δεν μπόρεσε να σκοράρει!). Ο άσος της Μίλαν, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 67′, αυτή την φορά ευστοχώντας από την «ασβεστένια βούλα». Με 10 βαθμούς η Τουρκία προπορεύεται στον Δ’ όμιλο της League B, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την Ουαλία, που την ίδια ώρα επικρατούσε με 1-0 του Μαυροβούνιου στο Κάρντιφ.

«Αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για το final 4 η Γερμανία – «Έσπασε το ρόδι» η Ουγγαρία

Ένα βαθμό στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές χρειάζεται, πια, η Γερμανία για να βρεθεί στο final 4 του Nstions League. Τα «πάντσερ» νίκησαν 1-0 την Ολλανδία στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου και της ξέφυγαν με +5 (10 βαθμούς έναντι 5 των «οράνιε), ενώ υπερτερούν και στην ισοβαθμία. Ως εκ τούτου, διατηρώντας και το αήττητο μετά από 4 ματς (3-1-0) μόνο με θαύμα θα χάσουν την πρωτιά στον Γ’ όμιλο της League A.

Μετά από 2 ισοπαλίες και μία ήττα, η Ουγγαρία «έσπασε το ρόδι» στον Γ΄ όμιλο της League A, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 της Βοσνίας. Απόλυτος πρωταγωνιστής των «Μαγιάρων» ήταν ο Σομποσλάι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο στο φινάλε του πρώτου μέρους και το δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από 4 ματς (3 ήττες, μία ισοπαλία)

Εύκολο βράδυ της Εσθονίας στο Ταλίν

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε η Σουηδία, «καθάρισε» από το πρώτο μέρος με δύο γκολ του Νάνασι την Εσθονία στο Ταλίν (3-0) και με 10 βαθμούς στον Α’ όμιλο της League C ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Σλοβακία.
Ο Νίκλας Ελίασον της ΑΕΚ πέρασε αλλαγή για τους Σκανδιναβούς στο 26′, αντί του Ντούγκλας, ο οποίος τραυματίστηκε.

Έχασε την ευκαιρία η Τσεχία

Στο 1-1 με την Ουκρανία έμεινε η Τσεχία, χάνοντας την ευκαιρία να διατηρήσει το +3 από τις Αλβανία και Γεωργία που ακολουθούν στον Α’ όμιλο της League B.

To Top