Βιλερμπάν, άλλη ομάδα χωρίς τον Πάρκερ, μ.ο. ηλικίας κάτω των 22 ετών!

Αν υπήρχε μία κοινή φράση στα λόγια του Βαγγέλη Αλεξανδρή, του Χρήστου Ταπούτου και του Γιώργου Μπόγρη οι οποίοι μίλησαν χθες για το σημερινό παιχνίδι με την Βιλερμπάν αυτή ήταν: «ο έλεγχος του ρυθμού». Δεν έχουν κι άδικο, αφού η σημερινή αντίπαλος του Άρη είναι η κλασική γαλλική ομάδα…

Ανέκαθεν οι γαλλικές ομάδες είχαν ένα δικό τους στυλ παιχνιδιού, τελείως διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Ένα στυλ πιο γρήγορο από τα άλλα με υψηλό ρυθμό, με έμφαση στο περιφερειακό παιχνίδι και μία πεντάδα στην οποία απουσιάζει το βαρύ πεντάρι. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται και το παιχνίδι της Βιλερμπάν. Στα περισσότερα παιχνίδια της το σκορ ξεφεύγει πάνω από τους 80 πόντους ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα ο μέσος όρος της στην επίθεση αγγίζει τους 77,3 πόντους. Ενώ στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ η ομάδα από το Λιόν σημείωνε 76,5 ανά παιχνίδι και στα δύο πρώτα ματς της φάσης των «16» έχει ανεβάσει κατά ένα πόντο την επίδοσή της σκοράροντας 77,5. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα νικηφόρα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώνει 79.5 ανά παιχνίδι.

Η Βιλερμπάν εκτός των άλλων είναι μία ομάδα που δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά και ο Βενσάν Πιερ εμπιστεύεται στην αρχική πεντάδα του δύο παιδιά που είναι 23 και 20 ετών αντίστοιχα. Ο λόγος για τον Έντουιν Τζάκσον και Λέο Βέστερμαν. Ο πρώτος μάλιστα είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12,3 πόντους στο γαλλικό πρωτάθλημα ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται στην θέση του πλέι μέικερ και είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά πράγματα από τον Τόνι Πάρκερ. Ο άσος των Σαν Αντόνιο Σπερς εκμεταλλευόμενος το λοκ άουτ στην αρχή της περιόδου φόρεσε την φανέλα της… ομάδας του (είναι ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν) και μαζί με τον Ρόνι Τουριάφ αγωνίστηκαν για επτά και τέσσερα ματς αντίστοιχα. Δείγμα του νεαρού ηλικιακά ρόστερ που διαθέτει η Βιλερμπάν είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνά τα 22 χρόνια!

To Top