Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και πρώην operation manager του Άρη, Παρασκευάς Μουρατίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη και τόνισε πως το βασικότερο για αυτούς είναι να έχουν χρόνο συμμετοχής.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:
Για το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη: “Εδώ και τρεις βδομάδες συναντήθηκα με τον κ. Αρβανίτη και αποφασίσαμε πως ήταν καλύτερο να μην συνεχίσουμε. Η διοίκηση προσπαθεί να τρέξει πολλά πράγματα γιατί έχει ανοιχτές πληγές και με τους παίκτες και με την απαγόρευση μετεγραφών της FIBA. Πρέπει να τα λύσει για να κοιτάξει το θέμα προπονητή”.
Για τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη: “Είναι δύο εξαιρετικά παιδιά αγαπάν το μπάσκετ, δουλεύουν στο γήπεδο και το μέλλον είναι μπροστά τους. Θα κάνουν καριέρα και πρέπει να κάνουν την καταλληλότερη επιλογή για να έχουν χρόνο συμμετοχής. Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσουν είναι ο χρόνος συμμετοχής σε όποιο επίπεδο. Αν δεν έχουν χρόνο πρέπει να μείνουν στον Άρη και να συνεχίζουν την βελτίωση τους. Οι προτάσεις από ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκα θα συνεχίσουν να χτυπάνε την πόρτα. Στον Άρη θα έχουν πάνω από 25 λεπτά συμμετοχής και αυτό πρέπει να κάνουν όπου και να πάνε. Ο Λευτέρης είναι εξαιρετικός παίχτης και όπως και ο Βεζένκοφ μπορεί να παίζει σε δύο θέσεις. Αυτό είναι σημαντικό στο μπάσκετ. Ως νεαρός έχει τα περιθώρια να γίνει καλύτερος και να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Θέλει προσοχή και υπομονή. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι θα παίζει σε δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο Ευρωλίγκα”.
Για το ταλέντο του Γκάλη:“Ο Γκάλης έπαιζε 40 λεπτά αλλά ήταν ένα ανεπανάληπτο ταλέντο. Το μπάσκετ ήταν διαφορετικής μορφής και τώρα αγωνίζονται περισσότερο αθλητές και όχι τόσο ταλέντα. Περίπτωση σαν του Γκάλη δεν θα εμφανιστεί ποτέ”.
Για το αν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του Βεζένκοφ και του Μποχωρίδη:“Η κάθε ομάδα παίρνει τον κάθε αθλητή με βάση τα χαρακτηριστικά του. Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό ταλέντο. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο καθένας από τους δύο αθλητές έχει το δικό του ταλέντο και δεν υπάρχει σύγκριση”.
Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο του Μποχωρίδη:“Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει μια Ελληνική ομάδα. Είχα πει και πέρυσι πως πολλοί θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το μοντέλο του Άρη με πολλούς Έλληνες και λίγους ξένους. Ο Άρης είναι αναγκασμένος να είναι σε αυτό το πρόγραμμα αλλά πρέπει να φύγει και το “μπαν” της FIBA ώστε να μπορέσει να εντάξει ένα-δύο ξένους και όχι παραπάνω για να πέσει και το μπάτζετ”.
Για το “μπαν” της FIBA:“Είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσει η ομάδα. Κανένας σοβαρός προπονητής δεν θα πλησιάσει την ομάδα αν δεν λυθεί αυτό το πράγμα. Ο κάθε προπονητής είναι διαφορετική προσωπικότητα με διαφορετική σκέψη. Αν θέλουν να προσεγγίσουν κάποιον προπονητή θα πρέπει να λυθεί το θέμα της απαγόρευσης”.
Για τα σεμινάρια που έγιναν:“Κάναμε ένα διεθνές σεμινάριο που γίνεται κάθε δύο χρόνια εναλλάξ Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή την φορά έγινε στην Θεσσαλονίκη και το γραφείο της Θεσσαλονίκης με την βοήθεια του κ. Ροδόπουλου και του κ. Γαλάνη. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε οργανωτικά να κάνουμε το καλύτερο σεμινάριο των τελευταίων ετών. Θεωρώ πως έγινε σε ένα μπασκετικό γήπεδο όπως το “Nick Galis Hall” και η προσέλευση του κόσμου ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα της κρίσης. Γενικά όλα κύλησαν εξαιρετικά και ο κόσμος απόλαυσε ένα πάρα πολύ καλό σεμινάριο”.
Για το τι σημαίνει η δική του εκλογή:“Κάθε χρόνο γίνονται σεμινάρια. Είναι πρώτα το διεθνές σεμινάριο και γίνονται κάθε χρόνο αρκετά τοπικά σεμινάρια σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Πηγαίνουν πολλοί Έλληνες προπονητές και μιλάνε. Για την εποχή υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές που πάνε στο εξωτερικό και παίρνουν μεγάλες δουλειές όπως ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ, ο Αγγέλου στην Εφες και πολλοί άλλοι”.