ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρδ-ΑΡΗΣ στην Τούμπα, σκόρπισε τον ΠΑΟΚ με γκολάρα του Μάνου Γκαρθία!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Ο Άρης πήγε στην Τούμπα με απουσίες, όμως συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις κερδίζοντας και φέτος τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, με 0-1 χάρη σε ένα γκολ-ποίημα του Μάνου Γκαρθία στο 63ο λεπτό. 

Οι κιτρινόμαυροι αν και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν ότι δεν πήγαν στην Τούμπα για να φύγουν με άδεια χέρια με τον Μάνου Γκαρθία να πραγματοποιεί ακόμη μια μαγική εμφάνιση σκοράροντας το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Με αυτό το τρίποντο οι κιτρινόμαυροι πλησίασαν την κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας στους 11 βαθμούς

ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Ο Άρης θα παρατάχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με την 11αδα που τον οδήγησε στη νίκη επί του Ολυμπιακού καθώς στον άξονα της μεσαίας γραμμής διατηρήθηκαν οι Μόντσου, Σιφουέντες όπως και ο Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο αλλά με περισσότερες ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι. Στη δε επιθετική τριάδα, ο 54χρονος τεχνικός επίσης δεν έκανε αλλαγή με τους Πιόνε Σίστο, Κλέιτον Ντιαντί στα άκρα και τον Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια στην 198η συμμετοχή του με τη φανέλα του Άρη. Ο Μάρτιν Μοντόγια αντικατέστησε τον τραυματία Ούγκο Μάγιο στη δεξιά πλευρά της άμυνας με τους Βέλεθ-Μπράμπετς δίδυμο των στόπερ και τον Μάρτιν Φρίντεκ στο αριστερό άκρο.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΒΕΛΕΘ

Η πρώτη καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Άρη και τον Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον άνεμο έκανε ένα μακρινό σουτ, όμως ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και έπιασε τη μπάλα.

Από εκεί και πέρα το ματς παίχτηκε κυρίως στο κέντρο με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, ενώ στο 23 ο Μόντσου λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Ο Μόντσου με μία τρομερή έμπνευση πήγε να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι!

Η τελευταία χρονικά ευκαιρία των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 35 με τον Ντιαντί που εκτέλεσε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Κοτάρσκι έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί τις στιγμές τους, με δοκάρι στο 27′ από τον Τισουντάλι, ενώ δύο σουτ του Κωσταντέλια πέρασαν εκτός της εστίας του Κουέστα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πλήγμα για τους κιτρινόμαυρους, καθώς ο Βέλεθ αντικαταστάθηκε από τον Ρόουζ στο 44′ με τον Ισπανό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ, ΧΟΡΕΨΕ Ο ΜΑΝΟΥ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Οι κίτρινοι βγήκαν πολύ επιθετικά και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Ντιαντί να εκτελεί από αριστερά και τον Κοτάρσκι να είναι σε ετοιμότητα.

Στο 57′ νέα τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ντιαντί έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα ο Μορόν μπήκε στη φάση και ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς!

Στο 63 ο… μάγος Μάνου Γκαρθία άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Ο Ισπανός πέρασε δύο παίκτες από τα πλάγια, μπήκε διαγώνια στη μικρή περιοχή και εκεί που όλοι θα έδιναν πάσα εκτέλεσε στη κλειστή γωνία του Κοτάρσκι με εξωτερικό φάλτσο για το 0-1 των κιτρινόμαυρων.

Από εκεί και πέρα ο αντίπαλος προσπάθησε να απειλήσει χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κουέστα, εκτός από το 85ο λεπτό όπου ο Μπάμπα μόνος του απέναντι απ τον τερματοφύλακα του Άρη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69′ Σβαμπ), Μπακαγιόκο (77′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (69′ Τσάλοφ).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φρίντεκ, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45’+1′ Ρόουζ), Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74′ Σαβέιρο), Μανού Γκαρθία (81′ Νταρίντα), Ντιαντί (74′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81′ Σαμόρα).

Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς

Βοηθοί: Ντομινίκ Σάαλ, Γιαν Κλέμενς Νάιτζελ Πέτερσεν

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Πουλικίδης

VAR: Πάτρικ Χανσλμπάουερ, Ρέινχαρντ Μπούξμπαουμ

 

To Top