Η Ευρωλίγκα συνέχισε το αφιέρωμά της στους 101 σπουδαιότερους παίκτες της διοργάνωσης, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να παίρνει σειρά.
Στο αφιέρωμα (δείτε το αναλυτικά ΕΔΩ) υπάρχει εκτενής αναφορά στην καριέρα του με τη φανέλα του Άρη ενώ στο τέλος αναφέρει τα εξής: «Το 2008, ο Γιαννάκης επιλέχθηκε σωστά από την Ευρωλίγκα μεταξύ των 50 Μεγαλύτερων Συνεισφερόντων στα πρώτα 50 χρόνια των ευρωπαϊκών αγώνων συλλόγου. Είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο δράκος του ελληνικού μπάσκετ».
Όσον αφορά το κομμάτι για τον Άρη σημειώνεται: «Ο Γιαννάκης σημείωσε την καλύτερη του επίδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα – 73 πόντους! – σε ένα παιχνίδι εναντίον του Άρη το 1981. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για τον Άρη να τον υπογράψει. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Άρης κατάφερε να ενώσει τον Γκαλή και τον Γιαννάκη, και αυτή ήταν η γέννηση ενός από τα πιο διάσημα δίδυμα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Όταν ήταν μαζί, η κυριαρχία του Άρη στην Ελλάδα ξεκίνησε αμέσως και οδήγησε την ομάδα σε επτά συνεχόμενους τίτλους. Στην Ευρώπη, που άρχισε να χρησιμοποιεί το Final Four για να αποφασίσει τον πρωταθλητή από το 1988, ο Άρης έφτασε στην τελική φάση τρεις συνεχόμενες φορές. Αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τον τίτλο, τερματίζοντας τέταρτος δύο φορές και τρίτος μία φορά.
Οι ήττες στη Γάνδη το 1988 εναντίον της Μιλάνο και της Παρτιζάν ήταν απογοητευτικές. Ένα χρόνο αργότερα το ίδιο συνέβη στο Μόναχο, όπου η Μακάμπι ήταν καλύτερη στα ημιτελικά παρά τους 25 πόντους του Γκάλη. Στο παιχνίδι για την τρίτη θέση ο Άρης νίκησε τη Μπαρτσελόνα 88-71 με 36 πόντους από τον Γκάλη και 22 από τον Γιαννάκη. Η τρίτη φορά δεν ήταν ούτε γοητεία, στη Σαραγόσα το 1990. Πρώτον, ο Άρης έχασε από τη Βαρκελώνη και αργότερα από τον Λιμόζ, παρά τους 43 πόντους από τον Γκάλη.
ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ
το σπουδαίο δίδυμο ολοκλήρωσε την καριέρα τους μαζί στον Άρη χωρίς διεθνείς τίτλους. Ο Γκάλης αποφάσισε να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό το 1992, αλλά ο Γιαννάκης έμεινε με τον Άρη για έναν ακόμη χρόνο. Την σεζόν 1992-93, κατάφερε να κερδίσει με τον Άρη το Σαπόρτα, το δευτεροβάθμιο τρόπαιο της FIBA εκείνη τη στιγμή, νικώντας την Εφές Πίλσεν 50-48. Ο τελικός έγινε στις 16 Μαρτίου στο Τορίνο της Ιταλίας, μπροστά σε 7.000 κυρίως οπαδούς του Άρη και της Εφές.
Εκείνη την εποχή, η διπλωματική σχέση Ελλάδας και Τουρκίας δεν ήταν υγιής και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Υπήρξε μάχες στις κερκίδες, με τα καθίσματα να μετατρέπονται σε όπλα. Τέσσερις παίκτες της Εφές και εκπρόσωπος της FIBA κατέληξαν στο νοσοκομείο. Σε ένα τεταμένο και άσχημο παιχνίδι, η Εφές βρισκόταν κοντά στη νίκη, αλλά στα τελευταία λεπτά η εμπειρία του Ρόι Τάρπλεϊ (19 πόντοι, 18 ριμπάουντ) και ο ίδιος ο Γιαννάκης, παρά τους μόλις 2 πόντους, επέτρεψε στον Άρη να πάρει τη νίκη».