Αυτά είναι τα τρία αιτήματα των ποδοσφαιριστών για το υπερβολικά βεβαρημένο καλεντάρι

Ο Μαχέτα Μολάνγκο, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας και Ουαλίας, κοινοποίησε τα τρία αιτήματα που θέτουν οι παίκτες για την αποσυμφόρηση του πολυάσχολου αθλητικού ημερολογίου.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω του πολυάσχολου αθλητικού ημερολογίου. Μια γενική άποψη όλων των επαγγελματιών του ποδοσφαίρου που συμφωνούν ότι η κατάσταση, όπως είναι, δεν είναι καλή για τους ίδιους τους παίκτες. Γίνονται όλο και περισσότερες διοργανώσεις κι αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία των αθλητών.

Γι’ αυτό και πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ρόδρι θέλησε να ξεκαθαρίσει πως αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στο καλεντάρι, τότε είναι πολύ πιθανό οι παίκτες να προχωρήσουν σε απεργία. Οι οργανώσεις που διέπουν τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δεν θέλουν να τα παρατήσουν και, μακριά από τις διαπραγματεύσεις με συλλόγους και ποδοσφαιριστές, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να αυξήσουν τον αριθμό των αγώνων που παίζουν οι ποδοσφαιριστές ανά έτος.

Και τραυματισμοί όπως εκείνοι του Τερ Στέγκεν, του Ρόδρι, ή του Καρβαχάλ δεν είναι τυχαίοι, σύμφωνα με την άποψη πολλών ποδοσφαιριστών Με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να καταγγέλλουν τη FIFA ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας και Ουαλίας, Μαχέτα Μολάνγκο, μίλησε για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Μολάνγκο ανέφερε λεπτομερώς τα τρία αιτήματα που έθεσε η Ένωση για να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση και να αποκλιμακώσει την κατάσταση μεταξύ των συλλόγων και των παικτών με τους θεσμούς που διέπουν το ποδόσφαιρο. Μερικά αιτήματα που απαρίθμησε είναι τα εξής:

Υποχρεωτική καλοκαιρινή ξεκούραση και «όχι» στην διεξαγωγή διοργανώσεων

Μέγιστος αριθμός διαδοχικών αγώνων

Μέγιστος αριθμός παιχνιδιών, περίπου 60 το χρόνο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος σχολίασε επίσης ότι με δεδομένο ότι οι εθνικές διοργανώσεις «δεν έχουν μετακινηθεί εδώ και 20 χρόνια και αποτελούν τη βάση των αποδοχών των ποδοσφαιριστών», αυτές που πρέπει να τροποποιηθούν και έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι οι διεθνείς: «Είμαστε ανοιχτοί να καθίσουμε και να μιλήσουμε, αλλά σήμερα δεν είμαστε στο τραπέζι και αυτό είναι που απαιτούμε είναι οι βασικοί παίκτες στο ποδόσφαιρο μια θέση στο τραπέζι και μπορεί να μιλήσουν για αυτό. ΤΟ πρόβλημα είναι η επιβολή από τρίτους που τελικά δεν λαμβάνουν υπόψη τους αστέρες του αθλητισμού».

Μία από τις κύριες αιτίες που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2025. Μία διοργάνωση με νέα μορφή που προσθέτει αγώνες και εβδομάδες αγώνων σε ένα πολυάσχολο ημερολόγιο: «Πρέπει να δούμε τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Υπάρχει μήνυση. Το πρόβλημα είναι τα χρήματα που υποσχέθηκαν στους συλλόγους . Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι ότι όταν πας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικής ομάδας, πάει ολόκληρη η ομάδα, δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα. αλλά οι ομάδες που πηγαίνουν μακριά μπορεί να φτάσουν με προβλήματα τον Οκτώβριο και μπορεί να κινδυνεύσουν με εισόδημα αν δεν τα πάνε καλά στο League ή στο Champions League».

To Top