Αστυνομία Βερολίνου: «Συνελήφθησαν δύο άτομα που μετείχαν στα επεισόδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού»

Η αστυνομία του Βερολίνο συνέλαβε δύο άνδρες, 30 και 32 ετών, στο αεροδρόμιο BER Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Η γερμανική αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε προσωρινά δύο άνδρες, για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο περιθώριο του Final Four της Euroleague.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές (30/05) η Αστυνομία του Βερολίνου αναφέρει: «Αριθ. 1125 – Μετά τους διαπληκτισμούς σε ένα ξενοδοχείο στην Ohmstraße στο Σπαντάου στις 25 Μαΐου, οι οποίοι συνδέονταν με ένα διεθνές τουρνουά μπάσκετ το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι αστυνομικοί του Βερολίνου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο υπόπτους. Οι άνδρες, ηλικίας 30 και 32 ετών, αναγνωρίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο BER από αστυνομικούς της κινητής μονάδας ελέγχου και επιτήρησης του τμήματος ειδικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δύο «Super Recognizer» της αστυνομίας του Βερολίνου και τέσσερις «Super Recognizer» της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

Πριν τις ενέργειες στο αεροδρόμιο προηγήθηκαν εντατικές έρευνες της αστυνομίας του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί με την ειδική ικανότητα αναγνώρισης προσώπων είδαν εκτεταμένο υλικό βίντεο και φακέλους εικόνων που δημιουργήθηκαν ειδικά για την επιχείρηση. Οι δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην αξιόποινη πράξη, οπαδοί ελληνικής ομάδας μπάσκετ, επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και πραγματοποίησαν ελέγχους ταυτότητας στο πλαίσιο της έρευνας για την υποψία ιδιαίτερα σοβαρής διατάραξης της κοινής ειρήνης. Στη συνέχεια οι άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομική κράτηση και η αναχώρησή τους παρακολουθήθηκε. Η έρευνα για τη διαμάχη στο ξενοδοχείο»


To Top