Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-1: Οι Θεσσαλοί προσγείωσαν τους Αρκάδες

Ο Βόλος πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στη Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε του Αστέρα 1-0 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης χάρη στο γκολ του Κόσζτα.

Ο Βόλος πήρε τεράστιο διπλό στην Τρίπολη (1-0), καθώς επικράτησε του Αστέρα με το γκολ Κόσζτα από το 12ο λεπτό, η οποία ήταν η πρώτη φάση στο ματς.

Ο Ούγγρος φορ σκόραρε μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Γκλάβτσιτς καθώς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο. Οι Αρκάδες πίεσαν για την ισοφάριση και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Η καλύτερη στιγμή του Αστέρα ήταν όμως στο 39ο λεπτό με το ωραίο σουτ του Γιαμπλόνσκι εκτός περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε ο Σιαμπάνης μαζί με το δοκάρι.

Έτσι οι Αστέρας και Βόλος ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν κοντρολαρισμένο ρυθμό, αλλά αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Στην πρώτη φάση του ματς ο Κόσζτα χρίστηκε σκόρερ μετά από ωραία πάσα του Γκλάβτσιτς.

Ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ του Σιαμπάνη, καθώς οι Θεσσαλοί ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν.

Η πρώτη τελική των Αρκάδων ήταν στο 33′ με το σουτ του Κρεσπί που πέρασε άουτ. Στο 39′ ο Γιαμπλόνσκι έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ο Σιαμπάνης επενέβη και με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσε το γκολ. Οι παίκτες του Ράσταβατς πίεσαν για την ισοφάριση μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά το 0-1 παρέμεινε.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας συνέχει να έχει την κατοχή της μπάλας, καθώς κυνηγούσε στο σκορ, αλλά ο Βόλος αμυνόταν πολύ καλά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη φάση με το σουτ του Άλτμαν μέσα από την περιοχή που εξουδετερώθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Στο 64′ ο Άλβαρες με ωραία σέντρα βρήκε τον Καλτσά, αυτός πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Βόλου, αλλά η κεφαλιά του πήγε ψηλά. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ του Βόλου και στο 68′ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κρεσπί από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε (από γωνία), αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ και έφτιαξαν ευκαιρίες στα καρέ του Σιαμπάνη, αλλά οι Θεσσαλοί άντεξαν μέχρι το φινάλε και πήραν το μεγάλο διπλό στην Τρίπολη.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης AKTOR: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι, Καλτσάς, Κρεσπί, Μπαρτόλο, Άνταμ.

Βόλος: Σιαμπάνης, Μύγας, Κορέα, Μίλετιτς, Φεράρι, Καλογερόπουλος, Κόμπα, Άλτμαν, Γκλάβτσιτς, Κόζτα, Ασεχνούν.

To Top