ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αρνητικό ρεκόρ στα τρίποντα από τον Άρη

Αρνητικό ρεκόρ από τα 6,75μ. έκανε ο Άρης στην Αμαλιάδα χθες κόντρα στον Κόροιβο με μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 13 προσπάθειες.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ “η ισχνή αποτελεσματικότητα του στα τρίποντα είναι ίσως η βασική εξήγηση της χθεσινής ήττας του Άρη αφού με 1/13 τρίποντα θα ήταν σχεδόν αφύσικο να κερδίσει εκτός έδρας. Το ένα εύστοχο τρίποντο των «κίτρινων» αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν τα τρία που είχαν ο Κολοσσός στην 1η, ο Ακραδικός και ο Κόροιβος στη 2η, η Καβάλα και ο Αρκαδικός στην 3η, το Ρέθυμνο στην 4η και ο Ακραδικός με το Λαύριο στην 5η αγωνιστική.

* Ο Άρης έμεινε σε μία μόνο εύστοχη προσπάθεια τριών πόντων έπειτα από 162 αγώνες Πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που έμεινε σε ένα μόνο τρίποντο ήταν στην πρεμιέρα του Basket League ΣΚΡΑΤΣ του 2010-2011 σε ένα όμως παιχνίδι ειδικών συνθηκών καθώς λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ, ο Άρης έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό με εφήβους και τέσσερις ξένους. Σε εκείνο το παιχνίδι οι “κίτρινοι” είχαν 1/5 τρίποντα (ευστόχησε μόνο ο Πι Τζέι Τάκερ). Από εκείνο το παιχνίδι της 23ης Οκτωβρίου 2010 ο Άρης είχε δύο μόνο εύστοχα τρίποντα σε έξι διαφορετικά παιχνίδια.

* Με αυτό το 1/13 τρίποντα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σημείωσε και νέο αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστό στη σεζόν. Αυτό το 7,69% είναι το χαμηλότερο της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη που είχε ο Αρκαδικός στην 3η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό με 3/26 τρίποντα (11,53%)”.

To Top