ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Από τις νεανικότερες ομάδες της Α1 ο Άρης – Η ηλικιακή σύγκριση με το περσινό ρόστερ

Από τις νεανικότερες ομάδες της Stoiximan Basket League είναι ο φετινός Άρης, διαθέτοντας μέσο όρο ηλικίας τα 24,5 χρόνια.

Ένα εντελώς διαφορετικό… λουκ έχει αποκτήσει ο Άρης συγκριτικά με την περσινή ομάδα. Ενδεικτικό των πολλών αλλαγών και της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας αποτελεί το γεγονός πως στο ρόστερ της σεζόν 2020-21 υπήρχαν εφτά παίκτες άνω των 33 ετών, ενώ φέτος μόνο ο Σταύρος Σχίζας έχει περάσει τα πρώτα… άντα, όντας 32 χρονών.

Από το περσινό ρόστερ οι μόνοι που παρέμειναν ήταν οι νεαροί Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου και Πετανίδης, οι οποίοι φέτος αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο ρόλο, με τον Άρη να δείχνει πως θα βγάζει περισσότερη ενέργεια και θα αποτελεί μια περισσότερο αθλητική ομάδα από την περσινή. Ωστόσο, θα του λείψει η εμπειρία, κάτι που γνωρίζει ο Γιάννης Καστρίτης…

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο φετινός Άρης έχει μέσο όρο ηλικίας τα 24,5 χρόνια, ενώ πέρσι η ομάδα με το ρόστερ των 17 παικτών άγγιζε τα 28 χρόνια. Αν μάλιστα δεν υπολογίσουμε τους Τσιρογιάννη και Πετανίδη που είχαν από μηδενικό έως ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, τότε αυτός ο μέσος όρο αυξάνεται κατά ένα έτος.

Η σύγκριση των δύο ρόστερ:

 

To Top